Perfecte raambekleding: dé tips voor de beste keuze

perfecte raambekleding[Gastbijdrage] Achter de geraniums zitten, doet u natuurlijk nog niet, maar het is toch wel fijn om achter de juiste en zelfs perfecte raambekleding te zitten. Kiest u voor klassieke gordijnen? Of misschien toch voor moderne plisségordijnen of houten jaloezieën. De beste tips om die keuze per kamer te maken, delen we met u.

Stijlvol in de woonkamer met perfecte raambekleding

Het grootste gedeelte van de dag brengt u waarschijnlijk door in de woonkamer. Daarom is het belangrijk dat u daar leuke raambekleding kiest die echt bij uw stijl past. Bevindt de woonkamer vlak aan de straat en houdt u niet van pottenkijkers? Kies dan voor een voile of inbetween. Deze gordijnen kunt u de hele dag gesloten houden. U behoudt dan wel het daglicht, maar mensen kunnen niet naar binnen kijken. Gordijnen op maat zijn dan een goede keuze, het scheelt u inmaakwerk en geeft de meest nette afwerking.

Maar in de woonkamer kunt u ook heel goed kiezen voor jaloezieën of een plisségordijn. De horizontale lamellen van een jaloezie zorgen ook voor veel privacy en geven een chique uitstraling aan het interieur. Het voordeel van plisségordijnen is dat ze isolerend werken. Zo houdt u de warmte in de zomer goed buiten en in de winter lekker binnen.

Schoon en netjes in de keuken

In de keuken kan het nog wel eens een smeerboel worden door opspattend eten, wel zo handig dan om daar de raambekleding op aan te passen. Jaloezieën zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk af te nemen met een licht vochtig doekje. Is het raam verder weg van het aanrecht? Dan kan ook hier een plisségordijn een goede keuze zijn.

Rust in de slaapkamer

In de slaapkamer wilt u natuurlijk ongestoord uw ding doen en lekker slapen. Let daarom goed op de mate van privacy en lichtinval bij uw raambekleding. Kant en klaar gordijnen zijn een hele goede oplossing. Door te kiezen voor gordijnen die al helemaal op maat zijn voorkomt u kieren. Zo weet u zeker dat u niet in de ochtend gewekt wordt door een irritante zonnestraal of in de avond die vervelende lantaarnpaal naar binnen schijnt. Kies dan wel voor overgordijnen. Inbetweens of voile zijn te doorschijnend voor een slaapkamer.

Keuzehulp Klussen Huis & Tuin >>

Perfectie in de badkamer

In de badkamer wilt u natuurlijk niet dat mensen naar binnen gluren. Een goede keuze in raambekleding zijn dan jaloezieën, bijvoorbeeld gemaakt van PVC of aluminium. Die materialen zijn goed bestand tegen de vochtige ruimte. Het andere voordeel is dat u de lamellen zo kunt kantelen, dat u wel kunt genieten het daglicht, maar dat mensen niet naar binnen kunnen kijken.

Twijfel over perfecte raambekleding?

Vindt u het toch nog lastig om een goede keuze te maken? Schakel dan makkelijk de hulp van een kenner in. Bent u er al uit en wilt u uw ervaring delen dan kan dat onder dit bericht. Graag zelfs!

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over perfecte raambekleding?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Gastauteur:] Bij Veneta.com komt een gezellige en professionele adviseur bij u thuis om alles rustig door te nemen. Veneta gelooft dat het anders kan oftewel voordeliger en makkelijker doordat zij geen dure winkelpanden en andere tussenschakels gebruiken. De perfecte raambekleding wordt rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd tegen een voordelige prijs.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: