Hoe creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin

onderhoudsvriendelijke tuin[Gastbijdrage] Een onderhoudsvriendelijke tuin is een tuin die gemakkelijk te onderhouden is. Erg handig voor personen die het druk hebben of voor ouderen die niet overal meer bij kunnen. Maar hoe creëert u nou eigenlijk een onderhoudsvriendelijke tuin? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Een onderhoudsvriendelijke tuin met planten

Bijna iedereen vindt het mooi om planten in de tuin te hebben, toch vergen sommige planten een stukje meer onderhoud. Het is dus van belang om onderhoudsvriendelijke planten aan te schaffen. Dit kunnen planten zijn die weinig water nodig hebben en vaak zijn dit ook vaste planten. Vaste planten zijn planten die elk jaar terug komen, deze planten hebben minder verzorging nodig dan eenjarige planten. Verdiep u dus in de verschillende onderhoudsvriendelijke planten en geniet van de gekleurde plantjes, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de verzorging van uw groene vrienden.

Maak gebruik van Mulch

Mulch is erg handig en mag niet ontbreken in uw onderhoudsvriendelijke tuin. Maar wat is mulch nou eigenlijk? Mulch is een laag organisch materiaal die over de grond wordt gelegd om water vast te houden. Op deze manier is het niet nodig om uw planten vaak water te geven. Daarnaast zorgt mulch er ook voor dat er weinig ruimte over blijft voor onkruid. Erg handig natuurlijk, aangezien onkruid weghalen echt een rotklusje is.

Denk na over uw gazon

Is uw tuin voorzien van een gazon? Dan zijn er een aantal zaken waar je altijd rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maaien en bemesten van het gazon. Eigenlijk past gazon niet bij een onderhoudsvriendelijke tuin. Wilt u toch graag gazon in uw tuin? Dan kunt u ook kiezen voor kunstgras. Kunstgras is identiek aan het gazon dat u gewend bent en ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Keuzehulp Huis & Tuin >>

‘Hardscape’-elementen in uw onderhoudsvriendelijke tuin

Ook hardscape-elementen mogen niet ontbreken in een onderhoudsvriendelijke tuin. Voorbeelden van hardscape-elementen zijn: paden, terrassen en muren. Deze hardscape-elementen zijn niet alleen praktisch, maar passen ook nog eens perfect binnen een onderhoudsvriendelijke tuin. Dit omdat deze elementen het oppervlak waar onkruid kan groeien verminderen. Wel is het natuurlijk belangrijk om onderhoudsvriendelijk materiaal te gebruiken dat niet vervangen moet worden. Denk hierbij aan steen of hout. Een hardscape-element is dus niet alleen onderhoudsvriendelijk maar ook nog eens erg prettig, maar hoe fijn is het om samen met uw kinderen en kleinkinderen lekker op het terras te zitten in uw onderhoudsvriendelijke tuin? En natuurlijk heerlijk kunnen lopen over de paden die leiden door uw nieuwe tuin, heerlijk toch? Lees ook de tips voor een makkelijke tuin!

[Gastauteur en foto:] Kunstgras Online

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over een onderhoudsvriendelijke tuin
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: