Bezoek ons gratis op de Liever thuis!-beurs

liever thuis 2017Liever thuis? Van donderdag 23 t/m zaterdag 25 november 2017 vindt de Liever thuis! Beurs weer plaats in het Beursgebouw te Eindhoven. De beurs is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Ook Alleszelf.nl kunt u dan bezoeken in stand 188 van de provincie Noord-Brabant! Een bijdrage die wij graag leveren aan het netwerk ‘Brabant, Region of Smart Health’. Bestel uw gratis kaarten en lees er meer over.

Beursthema: “langer thuis blijven wonen”

U krijgt op de beurs tips en adviezen over onder andere:

 • gezond en vitaal blijven;
 • financiën regelen wanneer u ouder wordt;
 • de woning aanpassen.

Tijdens de beurs kunt u verschillende aanbieders van hulpmiddelen, diensten en woningaanpassingen met elkaar vergelijken. En natuurlijk ook met Alleszelf.nl.

liever thuis inschrijven liever thuis cafe

Gratis kaarten voor onze trouwe lezers:

De toegangskaarten kosten normaal € 7,50, maar Alleszelf.nl biedt u deze graag gratis aan. Die kunt u nu zo bestellen en dat scheelt weer bij binnenkomst:

 1. Ga naar de bestelpagina
 2. Klik op “Promotie code opgeven”.
 3. Gebruik de promotiecode: exp17
 4. Ga verder met het bestelproces en u zult zien dat de prijs € 0,00 is.

Liever thuis? Zo bezoekt u ons op stand 188

Het Beursgebouw is gesitueerd naast het NS- en het centraal busstation van Eindhoven, midden in het centrum van de stad. Daardoor is het beursgebouw prima te bereiken met het openbaar vervoer. Op maar 3 minuten lopen vanaf het station, bereikt u Beursgebouw Eindhoven aan de Lardionoisstraat 8. Voor gedetailleerde reisinformatie kunt u de website van 9292OV bezoeken.

liever thuis route

Komt u met de auto? Bekijkt hier een directe routebeschrijving door uw eigen adres in te voeren. Onder het Beursgebouw bevindt zich parkeergarage de Bijenkorf met een capaciteit van 540 parkeerplaatsen. In de omgeving van het gebouw zijn nog eens 2.400 parkeerplaatsen, welke met gemeenteborden zijn aangegeven.

Als u vanaf de hoofdingang direct rechtdoor loopt, vindt u ons direct achter het terras in stand 188. We hopen u heel graag te ontmoeten!

Groeten Team Alleszelf.nl!

Meer over onze deelname aan ‘Brabant, Region of Smart Health’

Met onze deelname aan de beurs maken we onderdeel uit van een groter geheel van het netwerk Brabant, Region of Smart Health.

Programma Smart Health

De huidige maatschappij vraagt om slimme, betaalbare oplossingen waarmee mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Met zorg die aansluit bij hun behoefte. Brabant zet met het programma Smart Health deze uitdaging om in kansen voor innovatieve bedrijven en werkt met partijen rondom zorg, kennisinstituten en het bedrijfsleven aan een toekomstbestendig zorgstelsel.

Sociale en technologische innovaties voor u

De provincie Noord-Brabant wil partijen in Brabant, maar ook daarbuiten internationaal verbinden en te faciliteren. Door bijvoorbeeld de investeringskracht van het bedrijfsleven te vergroten via het innovatiefonds. Samen met partners wil de provincie graag Brabant als kennis- en innovatieregio versterken. Via verschillende programma onderdelen bouwen we samen aan een duurzaam ecosysteem voor Smart Health. Dit ecosysteem bestaat uit alle fasen van het innovatieproces dat nodig is om van een idee tot concept tot het vermarkten van producten en diensten te komen. Binnen de programmalijn Health@Home zetten zij in op mogelijkheden om langer en prettig zelfstandig thuis wonen. Daarom werkt de provincie samen met partners om sociale en technologische innovaties bij de Brabantse burger te krijgen.

Health@Home

De provincie Noord-Brabant geeft aandacht aan verschillende thema’s in het programma Smart Health. Een daarvan is Health@Home. Health@Home zet in op de leefsituatie van mensen thuis en hoe bestaande sociale en technologische innovatie daarbij kan ondersteunen. Zij richten zich op het vermarkten en opschalen van innovatieve producten en diensten. Er wordt hierbij ingespeeld op veranderingen in de maatschappij, waarbij er meer accent komt te liggen op zelfzorg, zorgen voor elkaar en gezondheid.

Beter zichtbaar

Om gebruik van bestaande innovaties te stimuleren is het belangrijk dat we beter bekend zijn met de mogelijkheden die deze innovaties ons bieden. Daarom werkt de provincie Noord-Brabant samen voor een betere zichtbaarheid van bestaande innovaties. Waar zijn ze te verkrijgen, hoe gebruik je ze, zijn ze een antwoord op de vraag die ik heb bij het langer zelfstandig thuis wonen? Dit doet de provincie door filmpjes te maken, rondleidingen te verzorgen op diverse beurzen en door voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren met bijvoorbeeld de ouderenbonden.

Samen lerend netwerken

Er zijn nog teveel pilots die niet leiden tot brede invoering van deze hulpmiddelen in ons dagelijks leven. Daarom zullen we onze krachten moeten bundelen in de regio. De inzet van iedere partner is nodig. Het gaat niet vanzelf. Het vereist verandering in ons gedrag, in organisaties en in financiering. En soms ook in wet- en regelgeving om er daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken. Niet langer praten over deze barrières, maar aan de slag met invoeren. Om al doende te leren in de praktijk wat wel en niet werkt om een doorbraak te bereiken.

In een lerend ecosysteem werkt Brabant daarom samen met alle partners aan het concreet opschalen van een aantal beproefde innovaties voor versterking van de volgende thema’s. Alleszelf.nl speelt daar ook graag een rol in:

 • Dementie, leven met dementie thuis
 • Informele zorg, samen thuis en in de wijk
 • Zelfmanagement en E-health, actief en gezond thuis

In de regio vinden partners elkaar en is er bereidheid om samen te investeren en te leren. Voor opschaling is het nodig dat we ook breder kijken, kennis en ervaringen van buiten de regio over andere regionale contexten meenemen, ook internationaal. Dat we inspiratie krijgen van andere werelden en contexten. Daarom organiseren we een aantal kennisdelingsbijeenkomsten, dé plek om anderen te ontmoeten die zich ook bezighouden met het langer, gezonder en veiliger thuis laten wonen van de burger. Wat kunnen we leren van elkaar? Hoe kunnen we elkaar inspireren en verder helpen?

Blijft u ook liever thuis of helpt u ouderen daarbij?

We zijn benieuwd naar uw ervaringen en tips voor ‘liever thuis’ wonen. En natuurlijk ook over alle innovaties daarvoor. Uw reactie of tip kunt u hieronder plaatsen.

 

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit bericht over de Liever Thuis! Beurs? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Bezoek ons gratis op de Liever thuis!-beurs
 1. A.M. Polderman schreef:

  Vanuit de activiteiten die wij als “Ouderencontact” in Leiden organiseren klinkt uw beurs heel opportuun.
  Wij komen graag.

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: