HulpmiddelenHet wordt u steeds makkelijker gemaakt. Want hebt u minder kracht,  bent u minder stabiel of minder mobiel? Er zijn veel praktische oplossingen die u daarbij helpen. U hoeft zich daarvoor niet te schamen; helemaal niet nu u ze gewoon bij uw huishoudwinkel kunt kopen! Hier een overzicht van het aanbod.

Jahoor: gewoon bij Blokker

Het is haast niet te vermijden: hoe ouder u wordt, hoe meer beperkingen u krijgt. Dat is vervelend. Toch is er goed nieuws. Goed nieuws 1: er zijn steeds meer kleine en grote hulpmiddelen die u kunt gebruiken om tóch te leven zoals u wilt. Goed nieuws 2: deze hulpmiddelen kunt u bijna overal meteen zelf kopen. U kunt daarvoor terecht bij speciale thuiszorgwinkels, maar ook bij bouwmarkten, de Action en jawel: De Blokker.

Verantwoording

In dit bericht laat ik u zien welke hulpmiddelen Blokker voor u te koop heeft. Dat doe ik omdat ik daar onlangs een heel wandrek vól met oplossingen zag en ik ook een mooie folder bij de toonbank aantrof. Ik heb de producten niet gebruikt en ook over de prijs heb ik geen informatie. Hebt u ervaringen met deze oplossingen, kent u andere winkels of plekken om ze te kopen? Deel uw informatie onder dit bericht.

Schap hulpmiddelen Blokker

Schap met hulpmiddelen bij Blokker in Breskens, 29 mei 2015

 

De folder met 89 oplossingen

Blokker heeft een folder met de titel ‘Blokker maakt uw leven makkelijker’. Zoals dat gaat: er staan vooral foto’s van jonge mensen in, terwijl de echte doelgroep vooral uit ouderen bestaat. Ik heb de folder gescand; u kunt deze folder hier downloaden. De volgende oplossingen kent de folder:

 • Slaap- en badkamer: 36 oplossingen
 • Keuken en eten: 23 oplossingen
 • Huishouden en wonen: 3 oplossingen
 • Kantoor en ontspanning: 6 oplossingen
 • Mobiliteit: 9 oplossingen
 • Gezondheid en fitness: 12 oplossingen

Hieronder zet ik het aanbod voor de belangrijkste groepen op een rij. Er is ook een webshop met nog meer producten, maar die laat ik hier buiten beschouwing.

Blokkerfolder

De slaapkamer en aankleden

Er is een touwladder waarmee u zichzelf makkelijk kunt laten liggen of kunt gaan zitten in bed. Er zijn een dienblad en een rugsteun en bedverhogers: zodat u makkelijker in en uit bed kunt stappen. Er is een aantrekhulp om sokken en kousen makkelijk aan te trekken en er zijn veters waarmee u van elke schoen een instapper maakt: u hoeft nooit meer te bukken!

De badkamer

Er zijn wandbeugels voor extra stevigheid. Er zijn allerlei ‘ergonomisch gevormde hulpmiddelen’ voor uw persoonlijke verzorging, zoals een speciale haarkam, nagelborstel, nagelvijl en nagelschaar. En er zijn speciale badmatten, zitjes voor onder de douche en een badspons-op-een-stokje: zo komt u toch overal bij!

De keuken

Om met minder kracht tóch prettig te werken in de keuken, kunt u gebruik maken van ergonomisch gevormde messen, openers, schillers, schaven en besteksets. Andere hulpjes zijn een snijplank-met-noppen, zodat u met één hand brood kunt smeren. Ook zijn er borden en bekerhouders waardoor u makkelijker kunt eten en drinken.

Mobiliteit

Er zijn ‘grijpers’ om voorwerpen op afstand te kunnen pakken. Er zijn wandelstokken: in hippe kleuren en opvouwbaar. Er is een lichtgewicht looprek en zelfs voor een rollator kunt u bij Blokker terecht. En kent u het autogordelhulpje, waarmee u niet meer ver met uw arm hoeft te reiken om toch uw autogordel vast te zetten?

Medicijnen en meer

Er zijn hulpjes om uw tabletten te vergruizen, te splitsen, uit te drukken of per dag of per week te bewaren. En wat denkt u van speelkaarten met extra grote symbolen en verschillende vergrootglazen?

Leven zoals u wilt

Als ik goed naar alle oplossingen kijk, dan kunt u daarmee beter slapen, goed voor uw gezondheid en schoonheid zorgen, goed eten en drinken en vooral: zo zelfstandig mogelijk het leven blijven leiden dat u wilt.

Uw ervaringen

Wat zijn uw ervaringen met deze hulpmiddelen? Kent u andere winkels om ze makkelijk te kopen? En hebt u tips voor het gebruik? Deel ze hieronder, dan kunnen anderen daarmee hun voordeel doen.

Deel dit artikel
5 reacties op “Waarom moeilijk doen? Een hulpmiddel is nu altijd in de buurt.
 1. Siemon Vroom schreef:

  Goed dat Blokker een deel van de hulpvragen bedient. En als je daar niet terecht kunt heb je altijd weerhandig.nl nog. Ik heb een beroerte gehad op 44-jarige leeftijd, ben halfverlamd geraakt en ben uit ontevredenheid met wat algemene zorgwinkels bieden deze site begonnen.

  Ik was ontevreden dat ze ziekenhuisachtige dingen verkopen terwijl je moeizaam weer een zelfstandig leven, buiten het ziekenhuis, probeert op te bouwen. Je zit, voordat je het weet, weer met hulpmiddelen die je doen denken aan je revalidatie. Het kan anders, het kan smaakvoller.

  Kijk eens op weerhandig.nl. Het is vooral bedoeld voor alle mensen die bewegingsproblemen hebben aan hun arm, pols of hand, maar er zijn ook slimme dingen voor iedereen.

 2. Henny Kalisvaart schreef:

  Ik heb stad en land afgelopen voor handgrepen, voor bij het toilet of de douche. Nergens te vinden, behalve dan die dure design-grepen van over de 40 euro.
  Maar toen vond ik het schap bij de Blokker en daar waren ze dus eindelijk te koop!
  Ik kocht daar ook een rond kussen om gemakkelijk uit de auto te kunnen ‘draaien’, maar dat werkt niet. Het kussen zakt te ver in de stoel en het draaien van bovenstuk op onderstuk loopt daardoor vast. Dat is dus jammer.

  • Naam (verplicht) schreef:

   voor handiger in en uit de auto draaien kun je een nylon boodschappentas gebruiken. Ben je erg groot/ breed torn de naad open en zet er 2 aan elkaar als soort rol. Goedkope oplossing

 3. Easy-Concepts BV Thom Wennekes schreef:

  Beste mensen,
  Onze organisatie (Easy-Concepts BV) is gespecialiseerd in producten voor senioren die graag zelfstandig blijven.
  U kunt ons volgen via Facebook.com/easyouderworden
  twitter @easyouderworden en onze 3 gespecialiseerde webshops
  Met vriendelijke groeten van,
  Thom Wennekes
  thom@easy-concepts.net

  Sarphatistraat 370 – B17
  1018 GW Amsterdam
  Nederland
  telefoon 020 6255212
  internet http://www.easyseniorenbed.nl en http://www.easyhooglaagbed.nl en http://www.easywandelstok.nl

 4. Ergohulp schreef:

  Bent u op zoek naar hulpmiddelen om onbezorgd ouder te worden?

  Er zijn vele soorten hulpmiddelen en aanpassingen beschikbaar. Voor een overzicht kunt u terecht in onze webshop: http://www.ergohulp.nl

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: