Wat moet er worden geregeld bij een woningontruiming

woningontruiming[Gastbijdrage] Soms komt u in een situatie terecht waarbij een woningontruiming nodig is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u een woning hebt verhuurd en de huurders met de noorderzon zijn vertrokken, en u met alle rotzooi hebben achtergelaten. Ook wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen en niet de volledige inboedel mee kan nemen, kan een ontruimingsbedrijf veel voor u betekenen.

Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf scheelt u veel tijd en energie. Een woning ontruimen is namelijk geen eenvoudige klus; zowel fysiek als mentaal kan het zwaar zijn. Door een ontruimingsbedrijf in te schakelen weet u zeker dat de klus op een zorgvuldige en respectvolle manier wordt gedaan.

Wat wordt er bedoeld met woningontruiming?

Bij een woningontruiming wordt de complete woning leeggehaald en bezemschoon opgeleverd. Een woningontruiming kunt u van A-Z uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf: zij regelen alles omtrent de inboedel en bieden vele extra diensten zoals schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Zo hoeft u zelf helemaal niets te doen.

Woning laten ontruimen: wanneer is dat nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin het laten ontruimen van een woning nodig kan zijn. Een huis ontruiming wordt bijvoorbeeld uitgevoerd wanneer u een woning hebt verhuurd, maar de bewoners zijn vertrokken of niet betalen.

Ook bij de verhuizing van bijvoorbeeld uzelf naar het buitenland, kan de hulp van een ontruimingsbedrijf nodig zijn. Zeker wanneer u niet alle inboedel mee kan nemen naar het nieuwe adres. Ook voor een seniorenverhuizing kunt u bij een ontruimingsbedrijf terecht.

Soms is het nodig dat de ontruiming met spoed wordt uitgevoerd. Dit wordt ook wel een spoedontruiming genoemd. Een ontruimingsbedrijf kan ook worden ingeschakeld voor het ontruimen van onderdelen van woningen, zoals de garage, zolder, schuur of tuin.

Bij extreme gevallen zoals een vervuilde woning of hennepplantage kan ook de hulp van een ontruimingsbedrijf worden ingeschakeld.

Tot slot is een ontruimingsbedrijf ook voor bedrijfsverhuizingen of bedrijfsontruimingen. Kortom, de hulp van een ontruimingsbedrijf komt in vele situaties van pas en de ontruimingsbedrijven zijn ontzettend veelzijdig.

Woningontruiming na overlijden

Na het overlijden van een dierbare kan een ontruimingsbedrijf ook iets voor je betekenen. Het ontruimingsbedrijf helpt bij het huis leeghalen na overlijden. Wanneer dit voor u emotioneel te zwaar is, kunt u ook de gehele ontruiming uit besteden.

Woningontruimers werken zorgvuldig en respectvol. Deze taak is hen dan ook toevertrouwd. Alles gaat volgens afspraak: er gebeurt niets waar u niet achter staat.

Wat moet er worden gedaan bij ontruimen van een huis?

De woningontruimers komen eerst bij u langs voor een kennismaking en inventarisatie. Op dit moment kunt u uw wensen doorgeven en kan het ontruimingsbedrijf een goede inschatting maken van de situatie. Ze letten bijvoorbeeld op de grootte van de woning en de omvang van de inboedel. Wat betreft de inboedel heeft u de volgende keuze:

  • Afvoeren naar de vuilstort: het ontruimingsbedrijf voert de inboedel voor u af naar de vuilstort. De kosten voor de stort worden bij u in rekening gebracht.
  • Inboedel opkopen: inboedel van waarde kunt u laten opkopen door het ontruimingsbedrijf. De waarde van de inboedel wordt dan in mindering gebracht op de totaalprijs.
  • Inboedel tijdelijk opslaan: weet u nog niet wat u met de inboedel wilt? Dan is het mogelijk om de inboedel tijdelijk te laten opslaan bij het ontruimingsbedrijf.
  • Andere bestemming: u kunt ook een ander bestemming kiezen voor de inboedel, bijvoorbeeld de kringloop. U kunt de inboedel ook door het ontruimingsbedrijf naar de kringloop of een andere bestemming laten brengen.

Na de kennismaking en inventarisatie ontvangt u van het ontruimingsbedrijf een kostenplaatje en planning. Op de afgesproken dag komt het ontruimingsbedrijf bij u langs en beginnen zij met het leeghalen van de woning. Dit gebeurt gestructureerd, kamer voor kamer. Zodra de woning leeg is, kunnen de extra diensten beginnen.

Ontruimingsbedrijven bieden de volgende extra diensten:

  • Schoonmaakwerkzaamheden: het schoonmaken van de woning.
  • Herstelwerkzaamheden: het herstellen van gaten in muren, het witten van muren en plafonds. Ook het verwijderen van de vloerbedekking hoort hierbij.

Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, is de woning klaar voor oplevering. Wist u dat u zelfs de oplevering kunt uitbesteden aan de woning ontruimers? Dit is handig wanneer u zelf niet aanwezig kunt zijn.

Klussendiensten in de buurt vinden >>

Hulp bij woningontruiming – wat een ontruimingsbedrijf voor u kan betekenen

Hulp nodig bij een huis ontruimen? Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf brengt veel voordelen met zich mee. Het ontruimen van een woning is niet alleen fysiek een zware klus, maar kan ook emotioneel moeilijk zijn. Door een ontruimingsbedrijf in te schakelen, geeft u deze taak uit handen. Een ontruimingsbedrijf werkt zorgvuldig en op een respectvolle manier. U houdt zelf alsnog de touwtjes in handen: u bepaald wat er met de spullen gebeurt en er wordt niks gedaan zonder overleg.

U bespaart uzelf niet alleen emotioneel een zware klus, maar u bespaart uzelf ook veel tijd en energie. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het leeghalen van de woning.

Mocht u op zoek zijn naar een ontruimingsbedrijf, dan kunt u hier terecht. Hieronder vindt u de kosten van de diverse werkzaamheden terug.

Huis leegruimen kosten

Soort woning Gemiddelde kosten
Ontruimen van een senioren kamer €150,- tot €350,-
Woning met 1 tot 2 kamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €2.000,-
Extra kosten
Voorrijkosten €0,25 – €0,50 per kilometer
Vloerbedekking verwijderen €2,50,- per m²
Schoonmaakkosten €17,50 per uur
Afvalstortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid) €100,- tot €750,-

[ Gastauteur woningontruiming :] Dewoningontruimers.nl | Foto via Pexels door Karolina Grabowska.

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over woningontruiming
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: