Hulpmiddelen als cadeau: tien populaire voor de feestdagen

hulpmiddel als cadeauIn de feestmaand december staan naast gezelligheid en samenzijn ook cadeaus centraal. Op hogere leeftijd zijn nuttige cadeautjes met Sinterklaas of kerst altijd welkom. Bijvoorbeeld hulpmiddelen om beter uit de voeten te kunnen in en rond het huis. Een presentje dat het wonen en leven gemakkelijker maakt, bijvoorbeeld als de mobiliteit wat minder wordt. Alleszelf.nl zocht online in een groot warenhuis naar de populairste hulpmiddelen met een top tien als resultaat. Heeft u ervaring met deze hulpmiddelen als cadeau of heeft u een ander hulpmiddel op het verlanglijstje staan? Laat het dan weten onder dit bericht ter inspiratie.

De populaire hulpmiddelen als cadeau top 10:

hulpmiddelen als cadeau handige handgreep1. Handgreep met zuignap

Een veilige oplossing voor badkamer, douche en toilet om vallen te voorkomen. Met deze veiligheidsgreep is er altijd een helpende hand aanwezig waar het nodig is. Gaten boren in de mooie (tegel)muur is niet nodig. Installeren en verwijderen van de handgreep is dankzij de zuignap heel gemakkelijk. Zo neemt u deze ook mee naar uw vakantiebestemming.

Handgreep bekijken >>

2. Allesopener & notenkraker: 2 hulpmiddelen als cadeau in 1

opener hulpmiddelen als cadeau

Dit is echte een allesopener. Met gemak opent u blikken, flessen en potten en…. noten! Deze is ook hanteerbaar bij reumaklachten. De Rednas Allesopener-set is van RVS en is inclusief geschenkverpakking voor de feestdagen. Bovendien zitten er leuke e-receptenboekjes bij over de eetcultuur van 6 culinaire landen.. De extra lange handgreep zorgt voor een betere grip en ontlast uw handen en voorkomt daardoor pijn tijdens het gebruik.

Allesopener bekijken >>

3. Makkelijke smartphone met basis station

swissvoice smartphoneHet gaat hier om de Swissvoice C50s + Accessoires; een mobiele telefoon (smartphone) met een basis station. Het toestel is erg geschikt voor ouderen die behoefte hebben aan een eenvoudige bediening. Zo schakelt de telefoon bij het typen van een bericht vanzelf over naar een extra groot toetsenbord. Ook opladen is een stuk eenvoudiger. Extra bijzonder is een SOS noodknop waarmee u vijf telefoonnummers kunt instellen. De alarmknop stuurt een noodoproep en SMS-bericht met locatie naar deze nummers. Met de bijgeleverde, waterdichte armband kan in geval van nood direct naar een vooraf ingesteld nummer worden gebeld. Ook vanuit de douche!

Swissvoice smartphone bekijken >>

oer radio hulpmiddelen als cadeau4. OER Radio voor ouderen met dementie

Wat een stoere muziekspeler voor ouderen met dementie! U heeft vast wel gehoord dat muziek een bijzondere werking op onze hersenen heeft. Muziek is dan ook een mooi instrument in de strijd tegen dementie en ook eenzaamheid. Uiteraard is deze nostalgische, stevige radio simpel te bedienen met één knop. Muziek en volume is van te voren instelbaar. Er kan zelfs voor 4GB aan muziek op oftewel ruim 1.000 nummers. De speler is in verschillende kleuren beschikbaar: rood, groen of een chique houtprint. Het opvallende retrodesign zorgt voor een vast herkenningspunt.

OER Muziekspeler bekijken >>

5. Handig Auto Draaikussen

auto hulpmiddel als cadeaui

Dit kussen is een draaischijf voor in de auto maar kan ook op een gewone stoel of in bed geplaatst. Het kussen kan 360 graden draaien en is daardoor een ideale instaphulp en uitstaphulp. De flexibele draaischijf is comfortabel door de wattering en geschikt voor mensen die moeite hebben met draaien. Het draaikussen zorgt voor een mindere belasting van knie, heup en rug. Dit is nou een van die hulpmiddelen als cadeau waarmee u iemand echt mee verrast.

Auto draaischijf bekijken >>

grijptang6. Grijptang

Deze lichtgewicht grijper van slechts 160 gram is als hulpmiddel erg veelzijdig. Als bukken moeilijk is en het grijpvermogen afneemt biedt deze pick-upstang uitkomst. Handig om alledaagse voorwerpen op te pakken of als sokkenhulp. Met een clip kan de grijptang aan een looprek worden bevestigd.

Grijptang bekijken >>

7. Hoofdtelefoon luisterhulp voor audio en tv

Luisterhulp ouderen rtvDe Amplicomms TV2500 is een senioren hoofdtelefoon die dienst als luisterhulp voor televisie en audio. Het apparaat biedt comfort bij het beluisteren van de televisie en hifi-installatie. Het heeft een microfoon om met een druk op de knop de omgeving te horen en een gesprek te voeren. De klanktoon is aanpasbaar door de hoge en lage tonen apart in te stellen. De hoofdtelefoon is direct klaar voor gebruik.

Luisterhulp voor radio en tv bekijken >>

compressiekousen cadeau

8. Compressiekousen

Wilt u betere bloedcirculatie cadeau geven? Dat kan met deze therapeutische compressiesokken. Zij helpen ook tegen zweetvoeten, spataderen en andere voetpijntjes. De lichte druk op voeten en enkels voorkomen ook krampen, reisbenen en zwellingen. De compressie helpt tot slot afvalstoffen sneller te verwijderen. Daarom zijn deze ook erg geliefd onder sporters. De kousen worden geleverd per set van 2 paar.

Compressiekousen bekijken >>

mondkapje kerst9. Feestelijk Kerstmis mondkapje

Een ludiek presentje om vrolijk van te worden. Met dit mondkapje met een kerstwens als print kom je direct in kerstsferen en ben je klaar voor de feestdagen! Het mondkapje is gemaakt van een comfortabel zittende stof en heeft zachte, verstelbare elastieken voor achter de oren. Draagcomfort in stijl dus. De mondmaskers zijn wasbaar (advies is op 60 graden) en daardoor langer bruikbaar.

Bekijk alle niet-medische mondkapjes >>

voorbeeld verkiezing 201910. Hulpmiddelen als cadeau? Geef de gratis nieuwsbrief van Alleszelf.nl

Last but not least…. Zeg ‘JA’ voor maximale eigen kracht van ouderen. Geef onze altijd kosteloze nieuwsbrief cadeau. Zo blijft de ontvanger direct op de hoogte van elk nieuw bericht om zo lang mogelijk zelfstandig en fijn te blijven wonen.

Aanmelden nieuwsbrief >>

Fijne feestdagen met een van deze hulpmiddelen als cadeau!

Bent u al in de feeststemming met deze tips? We hopen dat u er goede sier mee maakt en dat uw cadeau helpt in zelfstandigheid. Deel hieronder gerust uw ervaring met deze producten. Of geef uw eigen tip voor een hulpmiddel als cadeautip op het verlanglijstje.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: