persbericht coronahulp

[Persbericht – Tilburg, 20 april 2020]

Actie: Geef uw coronahulp een ThuisPluim >>

 

 

[Persbericht – Tilburg, 2 april 2020]

Overzicht coronahulp ouderen gewild.
Alleszelf.nl ziet andere vraag naar diensten

De maatregelen om het coronavirus te bestrijden, leveren voor kwetsbare groepen een lastige situatie op. Zeker voor de ouderen die thuis willen of moeten blijven en minder bezoek en aandacht krijgen. Alleszelf.nl geeft daarom in een online overzicht alle mogelijke coronahulp weer voor ouderen. Inmiddels blijkt uit het gebruik van de aanverwante Keuzehulp dat de vraag naar bepaalde diensten voor ouderen flink verschuift.

Alle coronahulp op één plek

De homepage van Alleszelf.nl linkt naar een overzicht alle tips en mogelijkheden voor coronahulp. Dit varieert van hulp door vrijwilligers, boodschappen- en maaltijdservice tot digitaal contact en telefoondiensten. Fijne tips zijn ook de online bibliotheek, hoe vitaal te blijven en hoe je makkelijk een kaartje of bloemetje kunt sturen. Omdat de momenten dat ouderen langer alleen thuis zijn helaas zijn toegenomen, is er ook aandacht voor personenalarmering. Dit kan zorgen voor meer persoonlijke veiligheid in deze corona-periode. Tot slot zijn alle initiatieven en oproepen voor coronahulp zo veel mogelijk verzameld. Bezoekers kunnen ook tips geven.

Andere behoeften

Het bezoek aan de online Keuzehulp op Alleszelf.nl met alle diensten voor ouderen verandert de laatste maand duidelijk. De Keuzehulp die helpt om langer en beter zelfstandig te blijven wonen blijkt actueler dan ooit nu thuis blijven het advies is. Je vindt en vergelijkt er gemakkelijk diensten aan huis en in de buurt. Zo regelt u als oudere, naaste, mantelzorger of hulpverlener alles zélf; van maaltijden en boodschappen tot de regiotaxi, van personenalarm tot begeleiding en zorg aan huis. Maar ook klussen, administratie, coördinatie van zorg en meer (digitaal) sociaal contact. Waar voorheen de regiotaxi topfavoriet was, zijn dat nu vooral boodschappenservices en maaltijden aan huis. Maar ook naar personenalarmering wordt opvallend meer gezocht.

Alle hulp helpt

Alleszelf.nl hoopt met de hulpinformatie een bijdrage te leveren aan de vermindering van de gevoelens van eenzaamheid en dat iedereen deze uitzonderlijke periode zo veilig en goed als mogelijk doorkomt.

Social enterprise

Alleszelf.nl inspireert en helpt ouderen sinds 2014 als social enterprise om langer en fijner zelfstandig te blijven wonen. Dat kan door een steeds completer aanbod van hulp en ondersteuning voor ouderen in heel Nederland op één plek te tonen. Het hulpplatform werkt daarvoor ook samen met gemeenten, welzijnsorganisaties en ledenverenigingen. Inmiddels kent Alleszelf.nl tientallen thema’s met hulpinformatie en ruim 10.000 aanbieders.

Direct coronahulp vinden

Het complete overzicht van coronahulp is te bekijken op alleszelf.nl/informatie-advies/coronahulp en door via de homepage een persoonlijke keuze te maken.

Meer informatie

over het platform en de hulp en inspiratie die ouderen nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen is te vinden op http://www.Alleszelf.nl. Het platform is ook te volgen via Facebook/Alleszelf, Twitter.com/Alleszelf en Instagram.com/alleszelf.nl.

 

____________________________________________

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie of een interview met Aad Koster:

Alleszelf.nl – tot op de hoogste leeftijd
i: alleszelf.nl
e: info@alleszelf.nl
t: 085-8884080

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: