Actie: Geef uw coronahulp een ThuisPluim

thuispluim coronahulpAlleszelf roept heel Nederland op om positieve ervaringen met coronahulp te delen, zodat iedereen met een hulpvraag sneller en beter geholpen wordt. De actie heet “Geef uw coronahulp een ThuisPluim”.

Op Alleszelf.nl zoeken ouderen, hun naasten, mantelzorgers en hulpverleners dagelijks naar hulp. Vragen om hulp en passende hulp vinden is niet voor iedereen even makkelijk. Voordat het coronavirus Nederland op zijn kop zette, en nu helemaal. De crisis brengt het beste in de mens naar boven: initiatieven voor coronahulp schieten als paddenstoelen uit de grond.

Passende coronahulp

Vrijwilligers, zzp’ers, overheden, bedrijven; iedereen lijkt te willen helpen. Voor iemand met een hulpvraag is er dus heel veel aanbod. Mooi, maar ook verwarrend. Want hoe weet u waar u moet zoeken? En tussen alle fantastische initiatieven zitten ook dubieuze. Hoe weet u dat u goed zit?

Alleszelf.nl wil de kracht van Nederland inzetten om kaf van koren te scheiden in het overweldigende aanbod aan coronahulp. Wij roepen iedereen die in deze taaie tijden goed geholpen is op, om uw positieve ervaring met ons te delen. Zodat iedere Nederlander weet wie betrouwbare coronahulp biedt.

Wie geeft u een ThuisPluim?

U deelt uw ervaring heel makkelijk door een paar eenvoudige vragen online in te vullen. Zo maken we coronahulp samen steeds beter te vinden, ook op Alleszelf.nl. U hebt geen account nodig. U laat geen contactgegevens achter. Vertel Alleszelf.nl van wie u hulp kreeg, waarmee, en hoe u deze persoon of organisatie hebt gevonden. Doe mee:

Geef uw coronahulp een ThuisPluim >>

Ook op social media met #ThuisPluim

Wilt u een publieke ThuisPluim geven? Doe dan mee aan onze actie #ThuisPluim op sociale media. Plaats op FacebookTwitter en/of Instagram uw bedanktekst, liefst met een foto met de hulp, dienst of het product waar u zo blij mee bent. Zet er de hashtag #ThuisPluim bij.

Wilt of kan u dit niet via social media doen? Geef dan uw Thuispluim(en) in een reactie hieronder.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over onze ThuisPluim-actie?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
4 reacties op “Actie: Geef uw coronahulp een ThuisPluim
 1. Rini Kerstens schreef:

  Leuk idee een pluim. Voor mij dan voor mijn zoon Gilbert: altijd hetzelfde kind van de drie die alles doet zoals papieren invullen, met ma naar ziekenhuis rijden. Dat is ook een verloren dag voor hem en laatst ging mijn garagedeur stuk natuurlijk op zondag. Dan laat ik dat weten aan een van de andere twee. Ik dacht die zet het wel op de familie app. Maar nee, dus mijn zoon die alles doet, belt mij en vraagt: ‘de dag doorgekomen man?’ Ik vertel hem wat er stuk is en zeg: ‘je hoeft niet te komen hoor, ik bel morgen een monteur.’ Welja, hij heeft kinderen en met Corona mogen ze niet bij oma komen. Dus ik kon geen aardappelen pakken door een kapotte deur en dat is de enige toegang. Ik was al blij dat ik er niet in zat dus verder nog wat geklets en gesprek was klaar. Dus ik ga boterham eten, stopt er na half uur een auto… Jawel, mijn zoon kon het niet over zijn hart krijgen om mij zo te laten zitten. Hoe hij het heeft gedaan weet ik niet maar hij heeft roldeuren omhoog gekregen en eronderdoor gegaan en bak verwijderd; de klemmen waren afgebroken. Hij is de andere dag tevergeefs op jacht gegaan. Een collega wist een adresje waar hij er drie gratis kreeg! Hè, het bestaat nog. Een dag later komt zoon na zijn werk het hele rolluik maken.O, als ik hem niet had, dan weet ik het ook niet meer en nooit wil hij wat aannemen. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb drie kids: allemaal lief en komen allen thuis maar de jongste, heeft vanaf dat zijn Pa is overleden, gelijk zijn taak gedaan dus die mag wel een Thuispluim toch? Dik verdiend!

 2. hans schreef:

  Nu zoveel senioren thuis blijven …

  is het een innovatief en verfrissend initiatief van https://langerthuisinhuis.nl/ om deze ouderen wekelijks een nieuwsbrief toe te sturen met tips, een spreuk, een puzzel, een studiemogelijkheid of een digitaal bezoekje in een museum, concertzaal of een bioscoop. Ook eigen ideeën of ervaringen kunnen ingezonden worden.

  Of je van katten- en puppy-filmpjes houdt is een kwestie van smaak, maar de oudere tv-opnames brengen je weer even terug in de tijd van toen …

  (Gratis) abonnement is warm aanbevolen.

 3. Wim G. Kromwijk schreef:

  WE ZOUDEN GRAAG ONSZELF EEN PLUIM GEVEN!

  Juist in deze Corona-tijd is, na 2 jaar voorbereiding, de “SchermVan-App” beschikbaar gekomen. Een gratis basis-app die modulair is uit te breiden. Met deze gratis app willen wij als Langer Comfortabel Thuis Alliantie (LaCoTA) er alles aan te doen om “onderlinge verbondenheid”, buurtcommunicatie, mantelzorg, burenhulp, thuistechnologie en e-health gemakkelijker en beter betaalbaar te maken.

  De abonnementsprijs voor de aanvullende modulen is bijzonder laag. Beeldbellen is gratis! Een tablet (als je die nog niet hebt) om mee te kunnen beeldbellen kost € 7,95 per maand. Basis-alarmering slechts € 3,95 per maand. Een elektronisch voordeurslot (alternatief voor sleutelkluisjes) € 6,95.

  Binnenkort kun je met de app nog veel meer thuistechnologie aansturen. Een mooie afstandsbediening dus (op je tablet, smartphone, PC, smartTV). Prettig als je iemand in een sociaal isolement wilt ondersteunen. Ook prettig voor mantelzorgers of als je wilt omkijken naar je buren! De post bezorgt bij iemand thuis en met een simpel telefoontje kun je uitleg geven aan elkaar!

  Onze app “SchermVan App” is gratis te downloaden vanuit de Google Play-store.

  Zie voor meer prijzen van thuistechnologie onze webwinkel https://www.ablesmarthome.nl/lacota

 4. Willemien schreef:

  Ik ben met mijn 90 jaar nog steeds een digibeet,nou ja een emailtje kan en lezen gaat ook nog wel maar voor de rest is het nogal mager. Daar gaat het echter niet over ,ik wil een pluim aan mijn jongste zoon geven ook ik heb drie zonen en allemaal nog actie maar ze horen nu ook bij de kwetsbaren en er wordt van ze verwacht dat ze maar klaar staan op momenten die er zijn.Maar alle drie maatschappelijk nog actief,gemeenteraadsleden,kleine fractie maar bergen werk en dat allemaal vrijwillig met een kleine vergoeding, ik kan mij nog aardig redden maar het wordt deze periode wel moeilijk. en dan staat hij daar of komt er aan Geweldig de andere twee ook maar anders en vinden hun moeder eigenwijs.maar wat is eigenwijs,als je altijd een actieve en zelfstandige vrouw en moeder net geweest. Ik mag nu niet knuffelen, een hele dikke knuffel Remco die hou je nog even te goed.Weet dat ik trots ben op jullie maar in het bijzonder op jou.Dikke zoen van mam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: