|  | 

Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!

Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!Ben of ken jij iemand die het niet lukt om elke dag een lekkere, verse & gezonde maaltijd op tafel te zetten? Bij Stichting Thuisgekookt zijn 17.000 thuiskoks door heel Nederland aangesloten die met liefde maaltijden voor jou maken en deze komen brengen als dit nodig is. Wij koppelen als bijna 10 jaar buurtgenoten aan elkaar en kunnen daardoor heel goed helpen met het vinden van de juiste verbinding. Ga naar de website en laat je gegevens achter.

Voor sommigen is het heerlijk om elke dag (uitgebreid) te koken, terwijl het voor anderen een hele opgave is om dagelijks een verse maaltijd op tafel te zetten. Stichting Thuisgekookt koppelt sinds 2012 buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en een gezellig praatje, zodat iedereen kan genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én zijn/haar buren beter kan leren kennen.

Inmiddels zetten ruim 17.000 thuiskoks zich vrijwillig in voor hun buren via Thuisgekookt. Veel van hen doen graag een stapje extra: zij brengen de maaltijd langs, halen af en toe een boodschapje, draaien een lampje in of laten een keer de hond uit. Zo ontstaan mooie, blijvende en diepgaande verbindingen, waardoor mensen bijvoorbeeld langer gezond thuis kunnen blijven wonen, mantelzorgers ontlast worden en aanvragers minder eenzaam zijn. Thuisgekookt zorgt ervoor dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!

Thuisgekookt kan op 2 manieren worden gebruikt: als regelmatige maaltijdservice plus of door via de website af en toe maaltijden te bestellen. Thuisgekookt werkt samen met zorgprofessionals in focusgemeenten om ervoor te zorgen dat ze nog meer mensen in een kwetsbare positie kunnen helpen.

De regelmatige maaltijdservice plus betekent dat een specifieke thuiskok voor een vast bedrag per maaltijd, op vaste dagen in de week, een vers gekookte maaltijd kookt. De meeste maaltijden voor mensen in een kwetsbare positie worden thuisgebracht, maar als het nog kan komen aanvragers de maaltijd vaak juist graag bij je afhalen. De aanvrager betaalt de kosten van de ingrediënten, wat meestal tussen de € 3,- en € 6,- ligt. Als thuiskok geef je bij het inschrijven aan dat je open staat voor een regelmatige maaltijdservice plus, dan benaderen we je vanzelf zodra iemand in jouw buurt hulp nodig heeft. Verder hoef je niets te doen. Als aanvrager kun je dit regelen via het formulier op de website of via de telefoon, hier komt dan geen computer aan te pas.

Af en toe maaltijden bestellen gaat via de website, dit werkt als een soort marktplaats. Thuiskoks geven, liefst een paar dagen van te voren, aan wat zij gaan koken en wanneer buurtgenoten dit kunnen ophalen, wanneer zij dit thuis kunnen brengen en wat de kostprijs is. Aanvragers krijgen een mailtje als dit aanbod bij hun zoekopdracht past en kunnen dan makkelijk vanuit die mail bestellen. Zelf zoeken op de website kan natuurlijk ook.

Zo kan iedereen Thuisgekookt gebruiken op de manier die het beste bij hem/haar past.

Thuisgekookt is een Stichting zonder winstoogmerk.

  • Maaltijdservice
  • Door buurtgenoten
  • Vers & warm thuisbezorgd
Direct naar Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!
maaltijden & boodschappen Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!maaltijden & boodschappen Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!maaltijden & boodschappen Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!maaltijden & boodschappen Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!maaltijden & boodschappen Stichting Thuisgekookt, 17.000 buurtgenoten koken graag vrijwillig voor jou!

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Nederland
Type maaltijdvoorziening
Afhalen, Catering, Bezorging kant-en-klaar
Soort maaltijden
Bereid warm, Bereid dagvers, Bereid koelvers, Bereid vriesvers
Maaltijd-typen
Ayurvedisch, Biologisch, Eiwitvrij, Glutenvrij, Halal, Lactosevrij, Natriumarm, Veganistisch, Vegetarisch
Frequentie
Dagelijks, Enkele keren per week, Wekelijks, Maandelijks, Anders
Opties bezorgmogelijkheden
Notificatie via sms/chat/mail, Sleutelservice, Afhaalpunt, Op afspraak
Bezorgmogelijkheden toelichting

De vrijwillige thuiskoks brengen de maaltijden met liefde, zonder extra kosten, thuis als hier behoefte aan is. Als je het fijner kunt kun je de maaltijden ook juist bij de thuiskoks afhalen.

Extra kosten per bestelling
€0,00

Stichting Thuisgekookt

Stichting Thuisgekookt brengt mensen die het leuk vinden om te koken, ‘thuiskoks’, In contact met mensen die niet altijd meer voor zichzelf kunnen koken. Op deze manier wordt niet alleen iedereen in de buurt voorzien van lekker eten maar zorgen we er ook voor dat buurgenoten elkaar beter leren kennen.

Voor wie is Thuisgekookt?
Bijna iedereen eet graag dagelijks een lekkere, verse en gezonde warme maaltijd. Maar niet iedereen is in de mogelijkheid om zo’n maaltijd elke dag voor zichzelf te bereiden. Voor deze mensen biedt Thuisgekookt een alternatief. Ben je bijvoorbeeld je (chronisch) ziek, kom je net uit het ziekenhuis, heb je niet meer zoveel energie of heb je te maken met een beperking? Dan is Thuisgekookt het platform voor jou.

Wie zijn wij?
Bij Thuisagekookt hebben meer dan 12.500 thuiskoks een profiel. Alle koks hebben aangegeven graag, tegen kostprijs, voor een buurtgenoot te willen koken. Deze thuiskoks deelden de afgelopen 8 jaar al meer dan 550.000 maaltijden. Wij van Thuisgekookt zorgen dat jij in contact komt met een kok bij jou in de buurt die bij jou past.

Kamer van Koophandel: 
55659217
Rechtsvorm: 
Stichting
van € 2,00 tot € 6,00
per maaltijd
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen
Meer informatie aanvragen
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.