|  | 

Wmo-cliëntondersteuners

Wmo-cliëntondersteunersStel u hebt zorg of hulpmiddelen nodig om langer thuis te kunnen blijven wonen. Dan kunt u zich wenden tot de gemeente en een Wmo-melding doen. De gemeente start dan een onderzoek om vast te stellen wat u nodig heeft. Bij de start van het onderzoeksproces kan het helpen om een persoonlijk plan op te stellen. Onze vrijwillige Wmo-cliëntondersteuners kunnen hierbij helpen.

De Wmo-cliëntondersteuner verricht bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden voor de cliënt:

 • voorbereiding op een Wmo-aanvraag, informatie over de procedure en desgevraagd aanwezig zijn bij het keukentafelgesprek
 • met de cliënt het verslag van het onderzoeksgesprek doornemen en desgewenst hulp bieden bij eventueel noodzakelijke correcties
 • ondersteuning bieden indien bezwaar noodzakelijk is;
 • de (vrijwillige) juristen van KBO-Brabant voor u inschakelen indien beroep bij de rechter noodzakelijk is.

U kunt een Wmo-cliëntondersteuner inschakelen via de KBO-Afdeling in uw woonplaats of u kunt bellen met KBO-Brabant.

  Direct naar Wmo-cliëntondersteuners

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Noord-Brabant
  Type
  Clientondersteuning
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Informatie en advies
  Voorwaarden

  Lidmaatschap KBO-Brabant vereist.

  KBO Brabant

  KBO-Brabant is een actieve vereniging voor mensen vanaf 50 jaar. De vereniging heeft ongeveer 130.000 leden, die lid zijn van ca. 300 Afdelingen. Die Afdelingen vormen het hart van onze organisatie. Daar ontmoeten senioren elkaar, doen ze samen aan ontspanning en sport, nemen zij deel aan culturele- en zingevingactiviteiten en worden hun individuele en collectieve belangen behartigd. Deze activiteiten worden vooral mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van een grote groep actieve leden.

  Het lidmaatschap van een Afdeling betekent tegelijkertijd het lidmaatschap van KBO-Brabant. Het grote ledenaantal maakt KBO-Brabant tot een serieuze gesprekspartner - zowel voor de landelijke als provinciale overheden. Het stelt ons in staat de belangen van senioren op die niveaus te behartigen.

  De KBO Bisdom Breda (voorloper van KBO-Brabant) is op 9 december 1948 opgericht. Daarvoor waren er echter al KBO-Afdelingen, de exacte oprichtingsdata van deze Afdelingen zijn echter onbekend.

  Kamer van Koophandel: 
  17141929
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.