|  | 

Vrijwillige ouderenadviseur (VOA)

Vrijwillige ouderenadviseur (VOA)Heeft u vragen over wonen, zorg, welzijn, vervoer of financiën? Voor advies en voorlichting kunt u terecht bij een vrijwillige ouderenadviseur (VOA) in uw provincie.

Ouderenadviseur: advies én ondersteuning
Heb ik recht op Huurtoeslag of Zorgtoeslag? Hoe zit het met mijn pensioen? Hoe kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing? Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in en om het huis? En wat voor activiteiten zijn er in mijn stad of dorp? Een ouderenadviseur adviseert u bij financiële problemen. Over Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en bijstand. En de ouderenadviseur staat voor u klaar als u met iemand wilt praten over het verlies van een dierbare, of omdat u zich eenzaam voelt.

Ruim 1.000 ouderenadviseurs
In het hele land zijn ruim 1.000 vrijwillige ouderenadviseurs actief, waarvan ruim 100 van de PCOB. Zij geven onafhankelijk advies, informatie en ondersteuning, op alle terreinen van financiën (inkomen, pensioen, belasting), zorg, welzijn en wonen.

Behoefte aan een ouderenadviseur?
Bent u vijftigplusser en heeft u een vraag? Of wilt u graag advies? Neem dan contact op met de PCOB-afdeling in uw buurt. U krijgt contactgegevens van een vrijwillige ouderenadviseur dichtbij.

  Direct naar Vrijwillige ouderenadviseur (VOA)

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Nederland
  Type
  Clientondersteuning
  Kenmerken
  Bevorderen zelfstandig optreden, Informatie en advies
  Voorwaarden

  Voor PCOB-leden is het advies helemaal gratis.

  KBO-PCOB

  KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. KBO-PCOB draagt bij aan een krachtige positie van senioren en maakt zich daar sterk voor, zowel op landelijk als op provinciaal en gemeentelijk niveau.

  Van, voor en door leden
  KBO-PCOB is een vereniging van, voor en door leden. We hebben meer dan 800 lokale afdelingen in heel Nederland. Daar ontmoeten mensen elkaar, ondernemen ze activiteiten en behartigen ze lokaal de belangen van senioren. Duizenden vrijwilligers zetten zich in via KBO-PCOB: bijvoorbeeld als belastinginvuller, ouderenadviseur, veiligheidsadviseur of tabletcoach.

  Leden krijgen tien keer per jaar het ledenmagazine en kunnen profiteren van veel voordelen, zoals kortingen op uitjes, boeken en cd’s, een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief.

  Samen sterk
  KBO-PCOB is het samenwerkingsverband van de twee landelijke verenigingen Unie KBO en PCOB. Sinds 2017 hebben beide verenigingen hun krachten gebundeld en vormen zij op landelijk niveau de seniorenorganisatie KBO-PCOB. Lokale afdelingen van  KBO en PCOB zoeken elkaar ook steeds vaker op. Zij organiseren gezamenlijke activiteiten en trekken samen op in de lokale belangenbehartiging.

  Kamer van Koophandel: 
  67290353
  Rechtsvorm: 
  Vereniging
  € 0,00
  per uur
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.