|  | 

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u cliëntondersteuning nodig op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn, wonen, schulddienstverlening of werk en inkomen (Wmo, jeugdwet en participatiewet)? Dan kunt u daarvoor bij uw gemeente terecht. Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met MEE & de Wering. Een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE & de Wering kan dan uw belangen behartigen.

Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met de voorbereiding van het gesprek met de gemeente of een andere instantie of met u meegaan als u dat wenst. Cliëntondersteuning bestaat uit informatie, advies en kortdurende ondersteuning op alle leefgebieden en richt zich op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie. Ook wanneer u bijvoorbeeld bezwaar wilt maken tegen de afwijzing voor zorg of een voorziening, kunnen wij u bijstaan in een bezwaar- of beroepsprocedure.

MEE & de Wering is onafhankelijk. Dit betekent dat wij naast u staan, altijd. En samen met u kijken naar wat voor u het beste is. Zodat u uiteindelijk zelf uw keuze kunt maken. 

Wat doet de onafhankelijke cliëntondersteuner?

 • Beantwoordt en verheldert uw vragen rondom zorg, onderwijs, welzijn, wonen, schulddienstverlening of werk en inkomen (Wmo, jeugdwet en participatiewet).
 • Geeft advies over de zorg en ondersteuning die u nodig heeft.
 • Bemiddelt en overlegt met instanties in uw belang.
 • Helpt bij klachten, bezwaar of beroep.

Contact 
Wilt u graag meer informatie of contact met één van onze cliëntondersteuners? Neem dan gerust contact met ons op. Onze kantoren zijn geopend van 08.30 tot 17.00 uur. Tussen 09.00 - 12.00 uur zijn wij telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak of om vragen te stellen. Of via het contactformulier op onze site.

  Direct naar Onafhankelijke cliëntondersteuning

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Alkmaar, Andijk, Bergen, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Haarlem, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, Julianadorp, Langedijk, Medemblik, Schagen, Wervershoof
  Type
  Clientondersteuning
  Kenmerken
  Altijd op de achtergrond aanwezig , Begeleiding mantelzorgers, Informatie en advies, Overleg met en coördinatie van andere hulpverleners, Vast aanspreekpunt

  MEE & de Wering

  We vinden het belangrijk dat iedereen, naar vermogen, kan meedoen in de samenleving. En de regie over het eigen leven krijgt en behoudt. Wij staan voor een samenleving waar voor iedereen een gelijkwaardige plaats is. Een samenleving waarin iedereen ertoe doet en die mensen insluit in plaats van uitsluit. Met onze kennis, ervaring en preventieve aanpak zetten wij ons hier met veel enthousiasme voor in.

  € 0,00
  per uur
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.