|  | 

Mentorschap

Het mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed in staat zijn om voor zichzelf zorgen. De mentor biedt hulp, ondersteuning en bescherming bij het behartigen van persoonlijke zaken. De mentor wordt aangesteld door de kantonrechter.

  Direct naar Mentorschap

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Asten, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Echt, Eindhoven, Helmond, Nijmegen, Reuver, Roermond, Venlo, Venray, Weert
  Type
  Mentorschap
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Bevorderen zelfstandig optreden, Belangenbehartiging, Toezien op behandeling en verzorging, Wettelijke vertegenwoordiging
  Kwaliteitslabels

  Mentorschap 'Helder'

  'Helder' is een bureau voor professioneel mentorschap dat gevoerd wordt door Annemarie Verdeuzeldonk.

  De overheid heeft in 1995 besloten dat mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, bijvoorbeeld omdat ze dementerend, psychiatrisch patiënt of verslaafd zijn, een vertrouwenspersoon krijgen toegewezen om te voorkomen dat anderen misbruik van ze maken. Deze vertrouwenspersoon wordt een mentor genoemd. Een mentor wordt door de kantonrechter benoemd. De mentor neemt beslissingen voor de betrokkene over de zorg aan de betrokkene.

  De mentor ziet toe op het welzijn van deze mensen en op de zorg die wordt geleverd zoals is afgesproken in de behandel- of zorgplannen.

  Ik vind het belangrijk om de cliënt centraal te stellen. Zijn of haar kwaliteit van leven toets ik voortdurend. Ik ga daarbij uit van de behoefte en de mogelijkheden die de cliënt heeft. Vanzelfsprekend betrek ik de cliënt zo goed als mogelijk bij de besluitvorming. Ik kan, als onafhankelijke persoon, goed kijken of het aanbod past bij de vraag van de cliënt en of dit in zijn leven past.

  Kamer van Koophandel: 
  56403410
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.