|  | 

Mentorschap

Het mentorschap is bedoeld voor mensen die hun persoonlijke belangen niet meer kunnen behartigen, zoals dementerenden, verstandelijk gehandicapten en psychiatrische of comateuze patiënten. Hierbij gaat het met name over zaken als verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding.

Mentor als regisseur
De mentor is geen eerstelijnshulpverlener maar een regisseur van de zorg voor de betrokkene, die pas in deze rol in actie komt wanneer dat nodig is. De mentor stelt bijvoorbeeld in samenspraak met de behandelaar het zorgplan vast, maar de uitvoering van de zorg behoort niet tot de taken van de mentor.
Daarna wordt als het ware over de schouder van de behandelaar meegekeken of de behandeling, verpleging en/of verzorging correct wordt uitgevoerd. De cliënt wordt zoveel mogelijk bij het behandelplan betrokken.

  Direct naar Mentorschap

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Maastricht
  Type
  Mentorschap
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Bevorderen zelfstandig optreden, Belangenbehartiging, Toezien op behandeling en verzorging, Wettelijke vertegenwoordiging
  Kwaliteitslabels

  Bewind van Formaat

  Formaat is opgericht door Wilfried Stribos en Rob Vissers. Beiden zijn bevlogen mensen die brede ervaring hebben opgedaan bij zowel maatschappelijke organisaties als in de commerciële sector. Deze ervaring biedt een stabiele basis voor de manier waarop zij bewindvoering vorm geven. Aan die basis voor bewindvoering is een ruime schil van professionals uit welzijnsorganisaties en uit de gezondheidszorg toegevoegd die aanvullende kennis leveren. Professionals die net als Formaat het belang van de cliënt voorop stellen.

  Kamer van Koophandel: 
  64367924
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.