|  | 

Mentorschap

De meeste volwassen mensen die te maken hebben met een beperking, hebben geen mentor nodig. Als familieleden, de arts(en) of anderen het vermoeden hebben dat iemand, dat zelf niet meer goed kan beoordelen, tekort wordt gedaan op het gebied van gezondheid en welzijn, kan mentorschap nodig zijn. Vaak gaat het om mensen met bijvoorbeeld een psychische stoornis, dementie, een verslaving of bijvoorbeeld verstandelijk beperkte mensen.

Beslissingen mentor
De mentor neemt, zoveel mogelijk in overleg met de betrokkene, de beslissingen. Bijvoorbeeld wanneer iemand moet kiezen tussen wel of niet zelfstandig blijven wonen of wanneer het gaat om het ondergaan van een medische behandeling.
 
Handelingsbekwaam
Iemand die een mentor heeft, blijft handelingsbekwaam en kan dus in eerste instantie zelf de eigen financiële zaken behartigen. De betrokkene mag bijvoorbeeld zelf een testament maken op voorwaarde dat hij of zij kan overzien wat dit betekent. Soms kan de betrokkene dat ook niet en kan een bewindvoerder worden aangesteld. De bewindvoerder en mentor kan één en dezelfde persoon zijn, maar dit is niet noodzakelijk.
 
 
 

  Direct naar Mentorschap

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Bedum
  Type
  Mentorschap
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Bevorderen zelfstandig optreden, Belangenbehartiging, Toezien op behandeling en verzorging, Wettelijke vertegenwoordiging
  Kwaliteitslabels

  Manfred Munters Mentorschappen

  Ik ben Manfred Munters,een gedreven, flexibele, vaardige, geduldige, sociale, klantgerichte en betrouwbare man van 47 jaar. Mijn passie ligt in het werken met mensen. Na jaren bij de Marechaussee te hebben gewerkt, heb ik mijn hart gevolgd en het roer omgegooid. Sinds 2003 ben ik gaan werken in de zorg. Na o.a. de opleiding sociaal pedagogisch werker te hebben gevolgd en te hebben gewerkt als woonbegeleider en persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg heb ik daarna de managementopleiding gedaan. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest als teammanager.

  Door al deze werkervaringen ben ik een evenwichtige persoonlijkheid geworden die goed kan relativeren.

  Statutaire naam: 
  ManfredMunters
  Kamer van Koophandel: 
  57908656
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.