|  | 

Mentorschap

Mentorschap is een maatregel die wordt opgelegd aan een meerderjarige persoon die niet (meer) in staat is om zijn eigen persoonlijke belangen te behartigen. Het zijn de persoonlijke belangen, het gaat niet om eigendommen of geld. Het gaat vooral om beslissingen over behandeling, verpleging, verzorging of begeleiding. Een mentor wordt na onderzoek door de kantonrechter als wettelijk vertegenwoordiger aangesteld.

  Direct naar Mentorschap

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aalten, Angerlo, Beek, Bergh, Borculo, Bronkhorst, Didam, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Rijnwaarden, Wehl, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar, Zutphen
  Type
  Mentorschap
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Bevorderen zelfstandig optreden, Belangenbehartiging, Toezien op behandeling en verzorging, Wettelijke vertegenwoordiging
  Kwaliteitslabels

  ECG Mentorschap

  ik ben Corrie en ik stel me graag aan u voor.

  Ik ben  geboren en getogen in het Brabantse land. En woon nu ruim 25 jaar in de Achterhoek. 20 jaar geleden ben ik gaan werken met ouderen die disfunctioneren, een afdeling in een verzorgingstehuis te Nijmegen. Daar is mijn voorliefde voor het werken met ouderen begonnen. Een paar jaar later ben ik met verstandelijke gehandicapten gaan werken.

  In 2004  heb ik zorginstelling de Berkenhoek opgericht. Wij begeleiden verstandelijke gehandicapten vanuit de thuissituatie en ontlasten de ouders gedurende een logeerweekend, wat wij elke maand organiseren .

  Ook ben ik ouderen blijven begeleiden, soms tot aan een verhuizing toe naar een verzorgings/verpleegtehuis.
  Hierdoor kreeg ik steeds meer de vraag of ik geen mentor wilde worden.Toen de zorg terug begon te lopen wegens bezuinigingen in de PGB, ben ik mij verder gaan toeleggen op mentorschap.

  Ik heb eerst de kwaliteitseisen moeten maken om professionele mentor te kunnen worden. Daar zat ook in dat ik weer aan scholing moest gaan doen. Dat vind ik alleen maar heel leerzaam, en moet ook elk jaar aan 8 scholing punten voldoen. Zelfs dit jaar ga ik er al 4 punten erboven.

  Maar gelukkig ben ik nu professionele mentor en ben ik begonnen met  de eerste clienten.
  Ook heb ik een samenwerkingsverband met een andere professionele bewindvoerder/curator/mentor. Dat geeft mij veel voldoening want we kunnen samen onze ervaringen delen. Ook onze werkervaringen uit het verleden, vooruitdenken
  En ECG-Mentorschap laten groeien tot een gezonde en goede onderneming .

  Verder ben ik moeder/pleegmoeder van een zoon en 2 dochters en trotse oma van  5 kleindochters en een kleinzoon.
  Ook vervul ik nog een paar maatschappelijke functies: Zoals buurtbemiddeling. En in de plaatselijke politiek vervul ik ook een functie.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.