|  | 

Casemanager dementie

Als er bij u of uw partner een diagnose dementie is gesteld, heeft u te maken met veel verschillende hulpverleners. Dan is het fijn om één persoon als aanspreekpunt te hebben, die samen met u onderzoekt welke hulp of ondersteuning u nodig heeft. Daarvoor kunt u terecht bij een casemanager dementie van het netwerk Dementie Gooi en Vechtstreek. Ook als er een vermoeden is van dementie maar nog geen diagnose is gesteld kan de casemanager dementie ingeschakeld worden.

De casemanager dementie is onafhankelijk en biedt ondersteuning aan de thuiswonende cliënt met dementie of een vermoeden daarvan. Zij begeleidt de cliënt en de mantelzorger gedurende het gehele ziekteproces.  De casemanager geeft voorlichting, informatie, advies, emotionele ondersteuning, begeleiding en werkt nauw samen met specialisten, huisartsen en andere professionals. De casemanager bezoekt u thuis en bekijkt welke problemen er zijn en welke zorg en ondersteuning nodig is. Samen met de betrokken hulpverleners maakt zij hierover afspraken en onderhoudt de contacten. De casemanager kan u helpen bij het aanvragen van indicaties.

  Direct naar Casemanager dementie

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Baarn, Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Muiderberg, Naarden, Weesp, Wijdemeren
  Type
  Casemanagement
  Kenmerken
  Peilen van behoefte aan zorg en ondersteuning , Aanvragen indicaties, vergoedingen, Altijd op de achtergrond aanwezig , Begeleiding mantelzorgers, Informatie en advies, Overleg met en coördinatie van andere hulpverleners, Vast aanspreekpunt
  Specialisaties
  Dementiezorg
  Voorwaarden

  Aanmelden
  Voor het inschakelen van een casemanager kan de huisarts, geriater, neuroloog of andere zorgverlener de cliënt aanmelden bij het centrale aanmeldpunt van het ketennetwerk Dementie Gooi & Vechtstreek via:

  Wachtlijstbeheer Casemanagement Dementie
  Vivium Godelinde, Jozef Israëlslaan 1, 1401 CM Bussum
  en per mail.

  Er zijn geen kosten verbonden aan het inschakelen van een casemanager dementie.

  Versa Welzijn

  Sterke mensen, sterke buurten

  Versa Welzijn is een brede welzijnsorganisatie actief in de Gooi- en Vechtstreek, Baarn en Eemnes. Wij zetten actief in op sociale preventie en participatie, zoeken burgers op, weten wat er leeft, zijn lokaal bekend, stimuleren burgerschap en vrijwilligerswerk en dragen bij aan het versterken van de zelfredzaamheid en eigen regie van burgers.

  € 0,00
  per uur
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.