|  | 

Casemanager dementie / dementieverpleegkundige

Als casemanagers / dementieverpleegkundige bieden wij systematische gecoördineerde begeleiding en ondersteuning aan kwetsbare ouderen met geheugen problemen. Vanaf het ‘niet plus gevoel’ of de diagnose dementie tot aan een opname in een passende woonvorm of overlijden.

Samen met de cliënt en diens naasten kijken wij wat er nodig is in de thuissituatie en zoeken wij naar praktische oplossingen ter ondersteuning van cliënt én mantelzorger. Al onze dementieverpleegkundige werken volgens de zorgstandaard dementie, zie de website van Alzheimer Nederland.

Daarnaast zijn wij inzetbaar voor advies, instructie en voorlichting over dementie gericht aan cliënt, mantelzorgers en betrokken zorgverleners. In Rheden Dieren en Velp werken we intensief samen met de gemeente aan het project Technology Trolly, zie de website van Project Technology Trolly. Dit project richt zich speciaal op het inzetten van technische hulpmiddelen om met geheugenproblemen toch langer thuis te kunnen blijven wonen.

Wij kunnen een totaal aanbod van zorg en ondersteuning regelen, waarbij ook de nodige indicaties door ons kunnen worden aangevraagd. Bij voorkeur worden wij aan het begin van de diagnose of van een niet-pluis-gevoel betrokken. Casemanagers / dementieverpleegkundige zijn professionals, met jarenlange ervaring in de zorg. Zij zijn bijvoorbeeld verpleegkundige of maatschappelijk werker en bieden als dementieverpleegkundige ondersteuning aan mensen met dementie en hun omgeving.

  Direct naar Casemanager dementie / dementieverpleegkundige

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Arnhem, Dieren, Doesburg, Elst, Overbetuwe, Rheden, Velp
  Type
  Casemanagement
  Kenmerken
  Peilen van behoefte aan zorg en ondersteuning , Belangenbehartiging, Altijd op de achtergrond aanwezig , Begeleiding mantelzorgers, Informatie en advies, Overleg met en coördinatie van andere hulpverleners
  Specialisaties
  Dementiezorg

  Stichting Attent Zorg en Behandeling

  Attent Zorg en Behandeling is een organisatie met een maatschappelijke doelstelling, die diensten levert op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan vooral ouderen in de brede regio van Doesburg, Dieren, Rheden, Velp, Arnhem en Elst.

  Attent Zorg en Behandeling levert die diensten daar waar u verblijft. Dat kan dus in één van haar locaties zijn, maar ook bij u thuis.
  Bij Attent Zorg en Behandeling spannen ongeveer 1400 medewerkers en 600 vrijwilligers zich in om, aan meer dan 1.500 cliënten, zoveel mogelijk maatwerk te leveren, met als doel de kwaliteit van leven van de cliënt te ondersteunen op een manier die bij de individuele situatie van de cliënt past.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.