|  | 

Wijkbus Wormerland

Van maandag t/m vrijdag rijdt wijkbus Wormerland van en naar bestemmingen in Wormerland, Purmerend en Zaanstad. De bus rijdt tussen 09.00 en 17.00 uur. Ritten in de avonden of weekenden zijn in overleg mogelijk. De wijkbus kan ook gereserveerd worden voor groepsvervoer. Informeer naar de speciale tarieven. Wijkbus Wormerland is mede mogelijk door vrienden van de wijkbus Wormerland.

  Direct naar Wijkbus Wormerland

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Wormerland, Wormerveer
  Varianten
  Wijk- of buurtbus
  Voorwaarden

  De wijkbus is bedoeld voor de inwoners van én rondom Wormerland die minder mobiel zijn door bijvoorbeeld ouderdom, lichamelijke of psychische beperking of een (chronische) ziekte. Er zijn acht zitplaatsen en er is ruimte voor één of meerdere rolstoelen. De bus heeft een verlaagde instap en handgrepen om het instappen voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

  Regionale Stichting WonenPlus Noord-Holland Midden

  Regionale Stichting WonenPlus (RSWP) wil een bijdrage leveren aan een leefbare samenleving waarin mensen – ook wanneer zij zich in een kwetsbare positie bevinden – op hun eigen wijze, in een vertrouwde en veilige omgeving, kunnen blijven wonen en participeren in de samenleving.

  Op basis van deze missie worden activiteiten ontplooid waarbij uitgegaan wordt van de volgende visie op Wonen, Welzijn en Zorg:

  De meeste ouderen, gehandicapten en chronisch zieken willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. WonenPlus helpt met inzet van vrijwilligers -daarbij ondersteund door professionals- door middel van aanvullende praktische diensten en persoonlijke ondersteuning. Zelfstandigheid, zelfredzaamheid, eigen regie, wederkerigheid, participatie en sociale cohesie zijn daarin richtinggevende oriëntaties.

  Historie
  Per 1 januari 2010 heeft de Regionale Stichting WonenPlus Noord-Holland Midden alle WonenPlus activiteiten in de regio Zaanstreek/Waterland overgenomen van Stichting WonenPlus Noord-Holland. Het ging om WonenPlus organisaties in de gemeenten Beemster, Graft-De Rijp, Schermer, Zeevang, (Aangenaam WonenPlus), Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Oostzaan, Waterland en Wormerland. Inmiddels is de verzelfstandiging een feit en wordt hard gewerkt aan de realisatie van de missie van de stichting.

  In 2012 is het servicepunt Oostzaan opgeheven, nadat de gemeente te kennen had gegeven de werkzaamheden van WonenPlus in eigen beheer te willen voortzetten. Het servicepunt in Wormer is gefuseerd met de stichting SOW. Deze organisatie gaat verder onder de naam Dienstencentrum Wormerland.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.