|  | 

ViaVé: Regio Noord-Veluwe

Heeft u een WMO-indicatie voor speciaal vervoer en woont u in de gemeente Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek of Putten? Dan vervoert ViaVé u graag naar uw bestemming. Bent u OV-reiziger en kunt u uw reis niet maken met het reguliere openbaar vervoer, ook dan kunt u gebruik maken van ViaVé.

  Direct naar ViaVé: Regio Noord-Veluwe

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten
  Varianten
  Regio- of deeltaxi
  Voorwaarden

  - De chauffeur kan vijftien minuten eerder of later arriveren dan het afgesproken tijdstip.
  - Houd er rekening mee dat u eventueel samen met andere personen reist.
  - Voor een huwelijk, begrafenis of crematie kunt u een prioriteitsrit boeken.

  Rit boeken
  U boekt een rit liefst zo vroeg mogelijk, maar minimaal één uur van tevoren. Dit kan telefonisch (lokaal tarief) of online via deze site. U kunt ook meerdere ritten tegelijk reserveren, bijvoorbeeld als u regelmatig op hetzelfde tijdstip een afspraak heeft. ViaVé rijdt elke dag van 06.00 uur tot 01.00 uur.

  Rit annuleren
  U kunt een rit annuleren, mits u dit minimaal 45 minuten voor het afgesproken tijdstip doet. Dit kan telefonisch (lokaal tarief) of online via de site.

  Van deur tot deur
  Na de reservering haalt de chauffeur van ViaVé u op. De chauffeur vervoert u van deur tot deur. Bij flats en andere gebouwen gaat dit om de hoofdingang. Maar u kunt ook naar de bushalte of naar het NS-station vervoerd worden. Het is van belang dat u zo snel mogelijk instapt. De chauffeur blijft twee minuten op u wachten.

  Aankomst en vertrek
  Houd er rekening mee dat uw chauffeur mogelijk vijftien minuten eerder of later arriveert dan het afgesproken tijdstip. Het is mogelijk om gebruik te maken van onze gratis terugbelservice. Wanneer u dit bij het boeken van de rit aangeeft, ontvangt u vijf minuten voordat de chauffeur bij u arriveert per telefoon een seintje.

  Tarief per kilometer
  De reisafstand wordt uitgedrukt in kilometers. Voor elke rit betaalt u een opstaptarief en een bedrag per kilometer. Kijk voor meer informatie onder ‘Tarieven’ op de website.

  Betaling
  Reist u eenmalig met ViaVé? Dan kunt u contant betalen aan de chauffeur. Reist u vaker met ViaVé? Dan is het handig als u zich als klant laat registreren en een machtiging afgeeft voor automatische incasso. U hoeft dan geen geld mee te nemen want u betaalt automatisch achteraf.

  Gratis meereizen
  U mag kleine huisdieren gratis meenemen, mits ze in een mand of een tas meereizen. Blindengeleidehonden en hulphonden mogen altijd gratis mee. De betalende reiziger mag gratis twee kinderen tot vier jaar meenemen. U moet dit wel aanmelden bij het boeken van de rit.

  Samen reizen
  Houd er rekening mee dat u eventueel samen met andere personen reist. De chauffeur zal deze personen ophalen of afzetten. Omrijden is daarbij onvermijdelijk. Is uw rit korter dan 8 kilometer, dan mag de rit een kwartier langer duren dan de directe reistijd. Is de rit langer dan 8 kilometer, dan is dit een half uur.

  Prioriteitsrit
  Wanneer u naar een huwelijk, begrafenis of crematie gaat, of als u een aansluiting op het openbaar vervoer heeft, wilt u de garantie dat u op tijd bent. U kunt hiervoor een prioriteitsrit boeken. Reserveer uw rit daarom minimaal twee uur voor vertrek en houd er rekening mee dat u vroeger wordt opgehaald.

  Puntbestemmingen
  Puntbestemmingen zijn speciale bestemmingen die goedkoper bereikbaar zijn voor reizigers met een WMO-indicatie. De gemeenten hebben deze puntbestemmingen aangewezen. Veel ziekenhuizen zijn ook als puntbestemming aangemeld. Op de site kunt u de puntbestemmingen raadplegen.

  ViaVé

  De Regiotaxi in de regio Noord-Veluwe is vanaf 1 januari 2017 doorgegaan onder de naam ViaVe. Regio Noord-Veluwe neemt op die datum de verantwoordelijkheid voor de Regiotaxi Gelderland over van de provincie Gelderland in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

  Noot Touringcar Ede BV-Regie Centraal BV neemt alle vervoersaanvragen van het vraagafhankelijk vervoer aan, verzorgt het plannen en uitzetten bij de vervoerders. De uitvoering van het vervoer geschiedt door de Taxicentrale Zwolle B.V., Taxicentrale Witteveen B.V en Munckhof Taxi B.V. In de loop van 2017 en 2018 zal ViaVe ook verschillende vormen van vervoer, zoals: leerlingenvervoer, jeugdvervoer en dagbestedingsvervoer efficient gaan combineren.

  Via’ staat voor weg, verbinding, van – naar. ‘Avé’ is Latijn voor ‘hallo’ en drukt een begroeting, een welkom uit. De ‘V’ staat ook voor Veluwe, Veilig, Vertrouwd, Vervoer. Kortom, wij heten u van harte welkom bij ViaVé en vervoeren u graag veilig en vertrouwd naar de door u gewenste bestemming op de Veluwe.

  van € 0,15 tot € 1,50
  per kilometer
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.