Versis: Aanvullend regiovervoer Rivierenland
Versis is het aanvullende vervoer in de regio Rivierenland. Iedereen kan elke dag tussen 06:00 uur ’s ochtends en 01:00 ’s nachts uur met Versis reizen. Versis is vervoer van deur-tot-deur, van deur-tot-halte of van halte-tot-halte.
Versis is een samenwerking tussen de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel en de provincie Gelderland.
Versis is er voor iedereen die geen gebruik kan maken van het reguliere openbaar vervoer.
Reizen met Versis
- Versis rijdt elke dag van de week van 06.00 uur ’s ochtends 01.00 uur ’s nachts.
- Als u boekt, heeft u alle benodigde gegevens bij de hand: uw eventuele pasnummer, vertrek- of aankomsttijd, ophaaladres, bestemmingsadres (beide adressen met postcode en huisnummer), aantal personen en informatie over eventuele hulpmiddelen.
- Wij adviseren u om uw reis te betalen door op rekening te reizen (alleen voor pashouders). Een alternatief is dat u in het voertuig betaalt met uw pinpas of met gepast contant geld. OV-chipkaarten en abonnementen zijn niet geldig bij Versis.
- Het voertuig kan maximaal 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u voor de deur staan.
- Bij aankomst van het voertuig bent u klaar voor vertrek. De chauffeur blijft ten minste twee minuten op u wachten, nadat hij heeft aangebeld.
- Bij een korte rit van maximaal 8 kilometer kan uw reistijd 15 minuten langer worden dan de normale reistijd. Bij een rit van meer dan 8 kilometer is de uitlooptijd maximaal 30 minuten.
Waar rijden wij?Een rit met Versis moet altijd beginnen of eindigen in de regio Rivierenland, dus op het grondgebied van één van de volgende gemeenten: Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal of Zaltbommel.
U mag maximaal 40 kilometer reizen per rit. Ook als dit over de regiogrens heen is. Heeft u een Wmo-indicatie van uw gemeente dan mag de rit langer dan 40 kilometer zijn als u van of naar een puntstemming reist. De afstand wordt berekend via de kortste route.
Let wel op dat het tarief boven 20 kilometer (voor OV-reizigers) of boven 25 kilometer (voor Wmo-reizigers) fors hoger ligt.
Hoe vraagt u een vervoerspas aan?Reizigers met een Wmo-indicatie hebben altijd een vervoerspas nodig om te reizen met Versis. U moet de pas bij zich dragen als u reist met Versis. U vraagt deze aan bij uw eigen gemeente. De gemeente bepaalt of u een Wmo-indicatie krijgt voor Versis. De regiecentrale brengt de eenmalige kosten van de vervoerspas bij u in rekening.
Ook zonder Wmo-indicatie kunt u reizen met Versis. U kunt desgewenst een pas aanvragen. Het is handig om een vervoerspas aan te vragen, omdat u dan niet steeds al uw gegevens hoeft op te geven bij de ritreservering. U kunt de vervoerspas aanvragen bij de regiecentrale. Deze brengt de eenmalige kosten van de vervoerspas bij u in rekening.
Direct naar Versis: Aanvullend regiovervoer RivierenlandAanvullende informatie
Dekkingsgebied(en)
Buren, Culemborg, Gelderland, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel
Varianten
Regio- of deeltaxi
Voorwaarden
Versis | Regio Rivierenland
Versis is de naam van het regionaal vraagafhankelijk vervoerssysteem in de regio Rivierenland.
Regio Rivierenland is verantwoordelijk voor Versis. Het beheerbureau is, als onderdeel van Regio Rivierenland, verantwoordelijk voor de uitvoering. Hier is ook de klachtenlijn ondergebracht. Regio Rivierenland werkt namens of in opdracht van tien gemeenten en de provincie Gelderland. In Versis kunnen verschillende soorten vervoer worden ondergebracht. Momenteel zijn twee vormen ondergebracht: het Wmo-vervoer en het OV-vangnet.
De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het Wmo-vervoer en verstrekken met Versis de juiste voorziening aan klanten die de betreffende Wmo-indicatie hebben. De provincie is verantwoordelijk voor het OV-vangnet. Dit is een vervoersvoorziening voor plaatsen waar of tijden waarop geen regulier openbaar vervoer (trein, bus) rijdt. Iedereen kan gebruikmaken van het OV-vangnet. Gemeenten en provincie hebben dit vervoer gezamenlijk ondergebracht in Versis.
Het beheerbureau heeft de uitvoering van Versis geregeld door opdracht te geven aan de regiecentrale en aan verschillende vervoerbedrijven.