|  | 

OV-chipkaart

OV-chipkaartDe OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten of metrotickets. Zie de site voor de voorwaarden.

  • Kopen en gebruik
  • Bekijk je saldo
  • Reishistorie
Direct naar OV-chipkaart

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Nederland
Varianten
Openbaar vervoer
Voorwaarden

Zie de site.

Translink

Trans Link Systems (TLS) is speciaal opgericht om het nationale OV-chipkaartsysteem voor het openbaar vervoer te realiseren. Uitgangspunt hierbij is dat alle Nederlandse vervoerders kunnen worden aangesloten op het systeem. Trans Link Systems is in 2001 opgericht door Connexxion, GVB (Amsterdam), HTM (Den Haag), de Nederlandse Spoorwegen en de RET (Rotterdam). Samen verzorgen deze vervoerders ruim 80% van het openbaar vervoer in Nederland. Trans Link Systems werkt ook samen met de overige vervoerders.

Nationale en regionale vervoerders zijn niet de enige partijen die bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem zijn betrokken. De Rijksoverheid, de provincies, grote gemeenten en verschillende belangenorganisaties hebben een rol bij de introductie van de OV-chipkaart in Nederland. Trans Link Systems is verantwoordelijk voor de integraliteit van het gehele systeem en voor de uitgifte van de OV-chipkaart, die nodig is om van het betaalsysteem gebruik te kunnen maken.

Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.