Opfriscursus automobilist
Automobilisten kunnen bij Veilig Verkeer Nederland terecht voor het bijspijkeren van de kennis over verkeersregels en om de rijstijl onder de loep te nemen.
De VVN Opfriscursus bestaat uit drie onderdelen:
Doe de online verkeerstest
Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdekt u in 2 minuten of uw kennis van de verkeersregels nog up to date is. Doe de online verkeerstest op vvn.nl/opfriscursus.
Bezoek de Opfriscursus bij u in de buurt
Daarnaast geeft Veilig Verkeer Nederland in het hele land opfriscursussen over de verkeersregels. De opfriscursus duurt 2 of 3 dagdelen van 2uur. Een WRM gecertificeerde docent geeft uitleg over de verkeerstheorie. U kunt bij hem terecht met uw vragen over het verkeer en de verkeersregels. Na de eerste bijeenkomst ontvangt u een theorieboek, zodat u dit kunt doornemen voor de tweede bijeenkomst.
Maak een praktijkrit in uw eigen auto
U kunt zich daarnaast opgeven voor een praktijkrit. Met een gecertificeerde docent maakt u, in uw eigen auto, een rit. Na afloop krijgt u een persoonlijk en deskundig advies over uw rijstijl.
Alle Opfriscursussen van Veilig Verkeer Nederland hebben een informatief karakter en zijn dus geen examen. In veel gevallen is de cursus gratis, dankzij subsidie van de gemeente.
Wilt u weten wat er in jouw buurt wordt georganiseerd? Meld u direct aan of neem contact op met de vestiging van VVN in uw regio.
- Online verkeerstest
- Opfriscursus op locatie
- Praktijkrit
Direct naar Opfriscursus automobilist
Aanvullende informatie
Dekkingsgebied(en)
Nederland
Veilig Verkeer Nederland
Veilig Verkeer Nederland (VVN) is dé maatschappelijke organisatie die -al meer dan 80 jaar- werkt aan verkeersveiligheid in Nederland. Iedereen is verkeersdeelnemer, iedereen heeft belang bij veilig verkeer. VVN streeft er naar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te inspireren, te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid.
Missie
Iedereen veilig over straat
Visie
In het verkeer zijn we verantwoordelijk voor ons eigen handelen. Dat betekent dat we oog voor elkaar moeten hebben en rekening moeten houden met de aanwezigheid van anderen. Kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, voetgangers en fietsers, zijn voor hun veiligheid sterk afhankelijk van het gedrag van overige weggebruikers en verdienen dan ook extra aandacht. We zijn er van overtuigd dat verkeersveiligheid meer is dan het naleven van verkeersregels en meer vergt dan infrastructurele optimalisaties. Verkeersveiligheid vraagt om constante aandacht, enthousiaste betrokkenheid en concrete actie. Door mensen en organisaties te stimuleren om zich actief voor verkeersveiligheid in te zetten, werken we aan ons gezamenlijke, meest dierbare belang: iedereen komt weer veilig thuis.
Strategie
Wij willen mensen aanmoedigen en toerusten om zelf een actieve bijdrage te leveren aan onze missie. Veilig Verkeer Nederland verbindt, adviseert en faciliteert mensen die zich vrijwillig inzetten voor een verkeersveilige leefomgeving. Samen zorgen we ervoor dat veilig verkeer onze voortdurende aandacht heeft. We helpen iedereen veilig over straat door burgers te adviseren hoe ze verkeersonveilige situaties op de agenda van wegbeheerders kunnen plaatsen, door buurtbewoners te faciliteren met campagnes in de wijk, door kwetsbare verkeersdeelnemers te leren zich veilig in het verkeer te bewegen en door verkeersdeelnemers te informeren over verkeersveiligheidthema's.