|  | 

De Plusbus

De Plusbus vervoert ouderen of mensen met een beperking naar bestemmingen in de omgeving. De chauffeur van de Plusbus is altijd een vrijwilliger.

De Plusbus brengt u van huis naar verschillende bestemmingen in de regio, zodat u alleen of met een groepje:

 • Mee kunt (blijven) doen aan een activiteit of cursus.
 • Naar de kapper, tandarts of pedicure kunt gaan.
 • Familie, vrienden of oude buren kunt bezoeken.
 • De bioscoop, een museum of toneelvoorstelling kunt bezoeken.
 • Boodschappen kunt doen of naar de markt gaan.
 • Heeft u een rolstoel of rollator? Ook deze kunnen mee in de Plusbus.  

U kunt de Plusbus niet gebruiken voor patiëntenvervoer naar het ziekenhuis. Voor het bezoeken van iemand in het ziekenhuis of verpleeghuis kan de Plusbus uiteraard wel aangevraagd worden.

Wanneer rijdt de Plusbus?
De Plusbus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur. U kunt de Plusbus per gelegenheid of voor vaste afspraken aanvragen. 

Plusbus aanvragen
Wanneer u de Plusbus wilt gebruiken, vraagt u dit minstens één dag van te voren aan bij Welzijnswerk Midden-Drenthe. U hoeft hiervoor geen pasje te hebben of lid te zijn. De Plusbus is in speciale gevallen ook 's avonds of in het weekend aan te vragen. In overleg met u kijken we wat er mogelijk is. Bijvoorbeeld bij de viering van jubilea of condoleancebezoek. Voor georganiseerd vervoer met een groep kan de Plusbus ook incidenteel ingezet worden. Voor dit soort bijzondere ritten verzoeken wij u vriendelijk om ruim van te voren contact met ons op te nemen.

Kosten
Reist u alleen met de Plusbus, dan geldt er een zone-tarief. Per zone heeft u één strip nodig en een zone is 8 kilometer. In de Plusbus kunt u losse strippen kopen (1,70 per strip). Maakt u vaker gebruik van de Plusbus? Dan kunt u ook een strippenkaart kopen van 10 strippen. De kosten van een strippenkaart zijn 15,-.

Meer informatie
Voor meer informatie of het aanvragen van de Plusbus kunt u contact opnemen met de locatie van Welzijnswerk bij u in de buurt.

  Direct naar De Plusbus
  Vervoer De Plusbus

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Balinge, Beilen, Bovensmilde, Mantinge, Midden-Drenthe, Smilde
  Varianten
  Boodschappen(Plus)Bus, Rolstoelvervoer, Vervoer door vrijwilligers

  Welzijnswerk Midden-Drenthe

  Welzijnswerk Midden-Drenthe is er voor iedereen. Wilt u iets voor een ander doen? Hebt u een idee om, misschien samen met anderen, iets voor uw wijk of dorp te organiseren? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die er op dat gebied zijn en kunt u wel wat advies of hulp gebruiken? Neem dan contact op met de medewerkers van Welzijnswerk Midden-Drenthe. Zij denken graag met u mee en kunnen u adviseren bij bijvoorbeeld het ontwikkelen en organiseren van activiteiten in uw wijk of dorp.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.