|  | 

Buurt Mobiel

Elektrisch vervoer voor en door de wijken Overvecht-Noord, Overvecht-Zuid en Zuilen; duurzaam, plezierig, comfortabel en veilig over korte afstanden. Vrijwilligers halen op, brengen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Er zijn geen haltes of vaste opstappunten.

  Direct naar Buurt Mobiel

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Utrecht
  Varianten
  Boodschappen(Plus)Bus, Vervoer door vrijwilligers
  Voorwaarden

  U betaalt altijd per persoon per rit. Tarief volwassenen: 

  • U koopt een 10 strippenkaart, dan betaalt u 20 euro en krijgt 1 strip gratis erbij van ons. U betaalt 1,82 euro per rit.
  • U koopt een 5 strippenkaart, dan betaalt u 10 euro. Dit is dus 2 euro per rit.
  • U koopt een retourtje (1 kaart met 2 strippen, waarmee u heen en weer terug kunt), dan betaalt u 4 euro.

  De chauffeurs verkopen geen strippenkaarten in het voertuig.
  Voor verkooppunten strippenkaart zie de site.

  Stichting Buurt Mobiel

  Wij brengen vervoer en kennis van de voorzieningen in de wijk samen in de dienst Buurt Mobiel. 

  Jeroen Blokland heeft in zijn andere werk als coördinator vrijwilligers bij een zorginstelling in Overvecht veel ervaring met het werken met vrijwilligers en weet wat ouderen in zijn huis en in de wijk bezighoudt. Daarnaast zoekt hij altijd naar samenwerking en kruisbestuiving met vele mensen in en buiten de wijk, zoals ondernemers en bewoners met initiatieven. Dit levert vaak de mooiste ontmoetingen en activiteiten op. Moyra Haaxma woont al enkele jaren in de wijk en werkt er ook als adviseur vrijwillige inzet. Zij heeft een passie voor mobiliteit en duurzaamheid.

  We hebben op eigen initiatief de sociale onderneming Buurt Mobiel opgestart. Wat begon als bewonersinitiatief, is inmiddels doorgegroeid en Stichting Buurt Mobiel is opgericht. De stichting heeft een Raad van Toezicht, die bestaat uit Rob van Doggenaar (voorzitter), Donna Risa en Patric Janssen. Jeroen en Moyra zijn beide directeur-bestuurder.

  Buurt Mobiel wordt mede mogelijk gemaakt door Overvecht Vastgoed, Utrecht Natuurlijk, Gemeente Utrecht, De Social Impact Factory

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.