|  | 

Busvervoer op Ameland

Het busvervoer op Ameland biedt aansluitend vervoer vanaf de veerboot naar de vier dorpen, alle campings op Ameland en vice versa. Daarnaast is het mogelijk om snel van dorp naar dorp te reizen met lijn 1 en lijn 2. Daarnaast zijn ook landelijk abonnementen geldig op de bussen van Arriva op Ameland. Op Ameland kun je ook bij Primera je OV-chipkaart opladen.

In de bussen op Ameland kun je zowel met contant geld als met de pinpas een buskaartje betalen. Reizen met de OV-chipkaart en het opladen ervan is in de bussen op het eiland ook mogelijk. De verrekening met de OV-chipkaart gebeurt op basis van een ritprijs die afhankelijk is van de rit die je maakt. Hierbij wordt een tweetal tarieven onderscheiden.

Er zijn op Ameland 2 buslijnen:

Lijn 1 is de lijn tussen Hollum en Ballum en Nes en de veerboot naar Holwerd
Lijn 2 is de lijn tussen Buren en Nes en de veerboot naar Holwerd

Mensen met een beperking

Ook mensen met een beperking kunnen gebruikmaken van de bus op het eiland. Verschillende haltes op het eiland zijn visueel en/of motorisch aangepast, zodat mensen met een beperking gemakkelijk de bus in en uit kunnen gaan.

  Direct naar Busvervoer op Ameland

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Ameland
  Varianten
  Openbaar vervoer

  Arriva

  Openbaar vervoer waar je op kunt vertrouwen, dat is waar wij ons hard voor maken. Of je nou met de trein of bus gaat: wij zorgen voor een goede reis. Wat we daar onder verstaan, 'een goede reis'? Allereerst natuurlijk dat de reis zoals gepland gaat. En als dat dan een keertje niet zo is, dat heldere informatie meteen duidelijkheid geeft. Een goede reis betekent ook dat het onderweg zo comfortabel mogelijk is. Of het nou de vriendelijke buschauffeur is of altijd wifi in de trein: wie met Arriva reist, merkt het verschil.

  Actief in heel Nederland
  Reizen met Arriva kan in de provincies Drenthe, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland en in de gemeente Lelystad. In de regio's waar je ons tegenkomt, bieden wij een slim aansluitend openbaar vervoernetwerk aan waarbij bus en trein elkaar optimaal aanvullen.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.