|  | 

AOV Waterland: Vervoer Waterland

Het AOV staat voor Aanvullend Openbaar Vervoer: vervoer met een taxi voor personen met een beperking die niet in staat zijn (zelfstandig) gebruik te maken van het openbaar vervoer of eigen vervoer. U reist van deur tot deur zonder overstap. ZCN verzorgt het vervoer. We doen dat zorgeloos en veilig; zelfstandig of met hulp. U kunt het AOV gebruiken om naar familie of vrienden te reizen, naar het winkelcentrum, het buurthuis of de vereniging.

Met ingang van 1 juni 2019 verzorgt ZCN het AOV-vervoer voor de Regio Waterland. ZCN rijdt al sinds jaar en dag AOV-vervoer en is goed bekend met wat u als reiziger wenst.

U kunt ons telefonisch bereiken. Bij het reserveren van uw rit heeft u altijd uw pas nodig. Onze medewerkers van het klantcontactcenter helpen u hier graag bij.
Voor het digitaal reserveren van uw ritten kunt u terecht bij Mijn VervoerZCN. Klik hiervoor op de link op de homepage van onze site AOV Waterland.

  Direct naar AOV Waterland: Vervoer Waterland

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam
  Varianten
  Regio- of deeltaxi, Rolstoelvervoer
  Voorwaarden

  Als u met het AOV wilt reizen, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. Dit heet een indicatie. Na toestemming ontvangt u een welkomstpakket met een pasje waarop uw persoonlijke pasnummer vermeld staat. Zorg dat u uw pasnummer bij het reserveren bij de hand houdt, dat u de pas meeneemt en aan de chauffeur toont in de taxi. Neem contact op met uw gemeente voor het juiste aantal kilometers dat u met het AOV mag reizen per jaar. Het AOV is niet bedoeld om naar school, werk of dagbesteding te reizen.

  Met het AOV kunt u binnen 25 kilometer vanaf uw huisadres reizen tegen een tarief dat vergelijkbaar is met dat van het openbaar vervoer. Als u de centrale belt om een rit te reserveren, zal de telefonist(e) u vertellen hoeveel kilometer de rit precies is en hoeveel de rit kost. Als u een automatische incasso heeft ingevuld, worden maandelijks de gereden ritten van uw bankrekening afgeschreven. Wilt u verder dan 25 kilometer reizen, dan kunt u gebruik maken van het bovenregionale vervoer Valys.

  ZCN Totaalvervoer

  ZCN Totaalvervoer, onderdeel van BIOS-groep, is in 2000 opgericht om op landelijke schaal vraag en aanbod van personenvervoer te co�rdineren en te realiseren. 

  De activiteiten van ZCN Totaalvervoer omvatten:

  • Zittend Ziekenvervoer (Taxi- en Rolstoelvervoer)
  • WMO-vervoer
  • Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV)
  • Luchthavenvervoer
  • V.I.P.- en Directievervoer
  • Groepsvervoer
  • Leerlingenvervoer
  ZCN Totaalvervoer is zelf in principe geen vervoerder, maar heeft zich gespecialiseerd in het organiseren, administreren en zorgdragen voor de adequate uitvoering van alle soorten van vervoer door lokale vervoerders. ZCN Totaalvervoer is sinds 15 december 2004 in het bezit van het TX-keur en ISO 9001:2008. Vanuit een moderne meldkamer onderhoudt ZCN Totaalvervoer de contacten met mensen die vervoer nodig hebben en de circa 90 gecontracteerde vervoerders.

  ZCN Totaalvervoer heeft als kwaliteitseis gesteld dat de gecontracteerde vervoerders eveneens in het bezit zijn van het Keurmerk Taxibedrijf. Daarnaast werkt ZCN Totaalvervoer samen met vrijwel alle zorgverzekeraars. Hierdoor is het mogelijk dat de administratieve afhandeling ten behoeve van verzekerden gemakkelijker verloopt.

  Kamer van Koophandel: 
  24307187
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.