|  | 

ANWB AutoMaatje

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis. Lidmaatschap niet vereist.

  Direct naar ANWB AutoMaatje

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aa en Hunze, Aalsmeer, Abcoude, Achterveld, Almelo, Almere, Alphen aan Den Rijn, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam-Oost, Arnhem, Assen, Asten, Barneveld, Beilen, Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk, Breda, Bunnik, Buurse, Dalfsen, De Ronde Venen, Dongen, Drimmelen, Enschede, Ermelo, Franekeradeel, Geertruidenberg, Geldrop, Gieten, Goudswaard, Haaksbergen, Hardenberg, Heinenoord, Hellendoorn, Helmond, Het Bildt, Hoeksche Waard, Huizen, Kaag en Braassem, Kaatsheuvel, Kerkrade, Klaaswaal, Lelystad, Leusden, Littenseradiel, Loon op Zand, Lopik, Losser, Maassluis, Menaldumadeel, Midden-Drenthe, Mierlo, Mijdrecht, Mijnsheerenland, Mookhoek, Muiden, Nieuw-Beijerland, Nieuwegein, Nijmegen, Nijverdal, Nuenen, Numansdorp, Oldenzaal, Ommen, Oosterhout, Oud-Beijerland, Piershil, Purmerend, Reeuwijk-Brug, Roermond, Sassenheim, Schiedam, 's-Gravendeel, Simpelveld, Sint Isidorushoeve, Someren, Son en Breugel, Strijen, Strijensas, Teylingen, Tilburg, Valkenswaard, Vinkeveen, Vlaardingen, Voorhout, Warmond, Westerwolde, Wijdemeren, Wilnis, Winterswijk, Woerden, Zuid-Beijerland, Zutphen
  Varianten
  Vervoer door vrijwilligers
  Voorwaarden

  Gebruik maken van ANWB AutoMaatje

  • Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met de lokale ANWB AutoMaatje-coördinator. Op de kaart vind je het telefoonnummer van het servicepunt in jouw gemeente.
  • De coördinator zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.
  • De coördinator belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 plus eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.
  • De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

  ANWB AutoMaatje

  Sinds de start van ANWB AutoMaatje in december 2016 is er veel belangstelling. In totaal hebben, in de eerste drie maanden na de landelijke uitrol, zo’n 70 gemeenten en Welzijns organisaties informatie over het starten van een lokaal ANWB AutoMaatje project voor hun minder mobiele plaatsgenoten opgevraagd. Wekelijks voeren we gesprekken met geïnteresseerden en zijn we samen bezig een lokaal ANWB AutoMaatje project op te starten.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.