|  | 

Wondzorg

Heeft u een wond die verzorgd moet worden? De wondverpleegkundige van Thuiszorg De Betuwe is gespecialiseerd in de behandeling van alle soorten wonden.

Wat is wondzorg?
Wondzorg is gespecialiseerde zorg van uw wond. Alle soorten wonden kunnen wordt verzorgd en behandeld: operatiewonden, doorligwonden, brandwonden, diabeteswonden, beenwonden, lapwonden of oncologische wonden. Het doel van de wondzorg wordt bepaald aan de hand van de uw situatie. Dit kan zijn: genezing van de wond, geen verslechtering of comfort bieden.

Wat doet een wondverpleegkundige?
De wondverpleegkundige komt zo snel mogelijk langs om te bepalen wat voor zorg uw wond nodig heeft. Samen met u wordt een plan gemaakt. Soms behandelt de wondverpleegkundige zelf de wond, soms komt de thuiszorg langs voor de verzorging van de wond. Als het nodig is wordt u verwezen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek of behandeling. De wondverpleegkundige werkt nauw samen met andere zorgverleners en specialisten, zowel van Zorgcentra De Betuwe als daarbuiten.

Foto van de wond
Het is mogelijk om de wondverpleegkundige een foto te sturen van de wond. Bij minder complexe wonden geeft de wondverpleegkundige dan advies op basis van de foto.

Wordt wondzorg vergoed?
Wondzorg wordt vergoed. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Hoe regel ik wondzorg?
Bel het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe. De wijkverpleegkundige zal eerst een indicatie opstellen voor wondzorg. Als u een indicatie heeft, start de wondzorg. De wondverpleegkundige spreekt samen met u af wat wij voor u gaan doen.

  Direct naar Wondzorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel
  Soorten hulp
  Behandeling (paramedisch, gericht op herstel)
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee

  Zorgcentra De Betuwe

  Al meer dan 50 jaar bieden wij ouderenzorg in het Rivierengebied. Onze wortels liggen in de lokale woon-zorgcentra en de laatste jaren hebben we ons doorontwikkeld tot een eigentijdse en tikkeltje eigenwijze (thuis)zorg- en welzijnsorganisatie voor senioren in de regio.

  Met meer dan 600 betrokken vrijwilligers en 800 goed opgeleide medewerkers zijn we een relatief kleine organisatie die passende oplossingen en eerlijke antwoorden geeft op vragen van cliënten en belanghebbenden.

  Wij ondersteunen ouderen en bieden in overleg passende thuiszorg en andere oplossingen zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Van dagbesteding tot dagelijkse Wondverzorging, van Logopedie tot Revalidatie na een operatie. En wanneer zelfstandig wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort, dan kunnen ouderen bij ons ook terecht om veilig en beschermd te wonen, al dan niet in combinatie met zorg.

  Kortom, wij zijn specialist ouderenzorg en bieden de beste kwaliteit voor een realistische prijs.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.