Alleszelf.nl ALLESZELF.NL
 |  | 

Wondzorg

Attent Zorg en Behandeling werkt met wondconsulenten. Dit zijn verpleegkundigen gespecialiseerd in wondzorg. De wondzorgconsulenten zijn opgeleid in het Erasmus MC Academie in Rotterdam.

 Zij verlenen:

 • gespecialiseerde verpleegkundige zorg, zoals het uitvoeren van specialistische wondzorg rondom onder andere de diabetische voet;
 • decubitus;
 • en andere specialistische wondzorg.
De wondconsulenten geven ondersteuning aan collega’s en zorgen voor deskundigheidsbevordering van collega’s. Daarnaast hebben zij een actieve coördinerende rol in de intra- en extramurale wondzorg rond de cliënt.

Complexe wondzorg
Attent Zorg en Behandeling biedt wondzorg bij u thuis. Een wond of huidprobleem kan erg vervelend zijn en kan zelfs uw dagelijks leven in de weg staan.

Onder complexe wond wordt verstaan een wond die langer dan drie weken nodig heeft om te genezen. Voorbeelden hiervan zijn wonden die ontstaan zijn door diabetes, een ongeluk, een operatie, kanker of vaatproblemen. In zo'n geval komt de wondconsulent bij u thuis voor advies en instructie, bijvoorbeeld als het gaat om de inzet van hulpmiddelen (zoals een matras of zitkussen), aanpassingen in huis of van uw leefstijl om de wond sneller te laten genezen en pijnbestrijding. Daarnaast stelt de wondconsulent het wondbehandelplan op en heeft zij de regiefunctie in de wondbehandeling in overleg met de arts.

De wondconsulent kan worden ingeschakeld door uw wijkteam, de huisarts of het ziekenhuis. Heeft u een wondconsulent nodig of vragen over onze wondzorg? Schakel dan het wijkteam of de huisarts in.

  Direct naar Wondzorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Arnhem, Dieren, Doesburg, Elst, Overbetuwe, Rheden, Velp
  Soorten hulp
  Behandeling (paramedisch, gericht op herstel)
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee

  Stichting Attent Zorg en Behandeling

  Attent Zorg en Behandeling is een organisatie met een maatschappelijke doelstelling, die diensten levert op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan vooral ouderen in de brede regio van Doesburg, Dieren, Rheden, Velp, Arnhem en Elst.

  Attent Zorg en Behandeling levert die diensten daar waar u verblijft. Dat kan dus in één van haar locaties zijn, maar ook bij u thuis.
  Bij Attent Zorg en Behandeling spannen ongeveer 1400 medewerkers en 600 vrijwilligers zich in om, aan meer dan 1.500 cliënten, zoveel mogelijk maatwerk te leveren, met als doel de kwaliteit van leven van de cliënt te ondersteunen op een manier die bij de individuele situatie van de cliënt past.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.