|  | 

Wijkverpleging Enschede en Hengelo

In elke wijk in Enschede en Hengelo hebben wij kleine teams van verzorgenden en verpleegkundigen. Zij kunnen u helpen bij eenvoudige en complexe zorghandelingen. Bijvoorbeeld: helpen bij het op staan en douchen, hulp bij medicatie, steunkousen aantrekken, verpleegtechnische handelingen zoals wondverzorging. Onze teams staan 24 uur per dag en zeven dagen per week klaar.

Persoonlijk
Wij staan voor een persoonlijke benadering. Samen met u bekijken we wat de beste zorg voor u is. We houden daarmee rekening met uw wensen, gewoonten en mogelijkheden. Omdat we met een klein team werken krijgt u telkens de vertrouwde gezichten bij u thuis.

Altijd bereikbaar
Uw wijkteam is altijd bereikbaar voor u. U krijgt een rechtstreeks telefoonnummer waarmee u direct uw wijkteam aan de lijn krijgt. Dat geeft een gerust gevoel, als u zich zorgen maakt of vragen heeft kunt u direct bellen. Natuurlijk kunt u de wijkteams ook altijd bereiken via het algemene nummer van Zorggroep Manna.

Beeldzorg
Ook kunnen we via een tablet/iPad met u meekijken door middel van beeldzorg. Even een contactmomentje of meekijken met de inname van medicatie. Ook makkelijk voor het stellen van vragen over de zorg. Beeldzorg werkt heel eenvoudig.

Digitaal
Wist u dat u bij ons ook via internet met uw wijkteam kunt overleggen? Dat noemen wij “Caren zorgt”. U (of uw familie) kan zo vragen stellen aan de wijkverpleegkundige. Ook houden we de ontwikkelingen in uw situatie bij in uw eigen (digitale) dossier. Zo bent u altijd op de hoogte en het kost u niks extra’s. En natuurlijk kunt u altijd zien hoe laat er iemand van het wijkteam bij u langskomt.

Kosten van wijkverpleging
Wijkverpleging valt onder de zorgverzekeringswet. Dit betekent dat u hier automatisch voor verzekerd bent binnen uw zorgverzekering.

  Direct naar Wijkverpleging Enschede en Hengelo

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Enschede, Hengelo
  Soorten hulp
  Advies, instructie, voorlichting, Begeleiding, Verzorging of verpleging
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee
  Betaling
  Vergoeding via zorgverzekeraar
  Voorwaarden

  Om in aanmerking te komen voor wijkverpleging heeft u een indicatie nodig.

  Zorggroep Manna

  Zorggroep Manna biedt een totaalpakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan inwoners van Twente. We doen dit vanuit onze kernwaarden en kwaliteiten.

  Onze zorg en ondersteuning wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid in onze organisatie ligt laag. Dat is terug te zien in ons organisatiemodel.

  In onze houding willen we cliënten en bewoners uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Zorggroep Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.