|  | 

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg helpt wanneer mantelondersteuning ontoereikend is geworden. Om zowel zieken te helpen als mantelzorgers te ontlasten, biedt de vrijwilliger in de terminale zorg aanvullende ondersteuning, zorg en aandacht.

Humanitas Haren werkt voor de vrijwillige terminale zorg thuis samen met het Hospice van Groningen, dat onderdeel is van Humanitas Groningen. Na de diagnose van een ongeneeslijke ziekte is sterven in de eigen vertrouwde omgeving voor veel mensen een grote wens. Ondersteuning van vrijwilligers van Humanitas vergroten de kans om die wens in vervulling te laten gaan.

Er komt een moment dat alleen thuis zijn niet meer verantwoord is. Je hebt dan mensen uit je omgeving nodig die bij je blijven (mantelzorgers). Dit is een hele zware taak die voor veel mensen op lange termijn moeilijk te volbrengen is.

Onze vrijwilligers nemen een aantal dagdelen van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft. De mantelzorger kan even bijslapen, naar de kapper of een andere activiteit ondernemen. Door even te ontspannen is er weer energie om voor de geliefde te zorgen.

Bent u terminaal of is er iemand in uw omgeving die ondersteuning nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van het Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. De medewerker van Humanitas komt bij u thuis om met u in gesprek te gaan over uw vraag en wensen. Daarnaast worden naar aanleiding van de afspraken de vrijwilligers ingezet, u krijgt een rooster thuisgestuurd zodat het duidelijk is wanneer uw eigen mantelzorgers vrij zijn.

Deze activiteit wordt georganiseerd vanuit Humanitas district Noord.

  Direct naar Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Haren
  Soorten hulp
  Begeleiding
  Thuiszorg specialisatie
  Palliatieve zorg
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee

  Humanitas Haren

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.