|  | 

Thuiszorg

U woont in Annen of Norg en wilt graag thuis blijven wonen, maar u heeft daarvoor ondersteuning nodig. De teams van Zorg Thuis Drenthe kunnen dan helpen.

 • We ondersteunen bij de dagelijkse handelingen, zoals opstaan, wassen en aankleden, eten en drinken. 
 • We komen bij u thuis voor verpleging van bijvoorbeeld een wond of stoma. Of we helpen bij het innemen van medicijnen en indien nodig het geven van injecties. Ook zorgen we voor goede begeleiding, ondersteuning en instructie aan u en uw naasten. 
 • We begeleiden u en uw naaste(n) bij het omgaan in uw situatie. Als het nodig is, gaan we meer zorg en begeleiding voor u regelen.
Een klein vast team biedt zorg en ondersteuning:
 • Vanuit een zorgpost in het woonservicecentrum bij u in de buurt
 • 24 uur per dag / 7 dagen per week
 • Die bij uw situatie past
 • Waaraan u behoefte heeft

  Direct naar Thuiszorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Annen, Norg
  Soorten hulp
  Begeleiding, Verzorging of verpleging
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee
  Betaling
  Persoonsgebonden betaling (PGB), Vergoeding via zorgverzekeraar
  Voorwaarden

  De thuiszorg van Dignis is er voor mensen die zelfstandig wonen in Annen of Norg. Dat kan zijn in uw eigen huis of in een appartement van één van onze locaties voor Verzorgd Wonen. Wij zijn er ook voor mantelzorgers en naasten. We betrekken hen graag bij de ondersteuning die we u geven.

  Voor persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding heeft u een indicatie nodig. De kosten voor wijkverpleging (verzorging en verpleging) worden vergoed vanuit het basispakket van de Zorgverzekeringswet. Dignis heeft hiervoor met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Uw zorgverzekering kan u informeren over de voorwaarden. De wijkverpleegkundige kijkt met u welke zorg nodig is en regelt de indicatie.
  U kunt ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij ons terecht.
  Als u een indicatie heeft, maken we met u en eventueel uw familie afspraken over de zorg. Deze leggen we vast in een leefplan, dat we regelmatig bespreken en aanpassen als het nodig is.

  Meer informatie
  Wilt u meer informatie of heeft u vragen? U kunt ons bellen of mailen.

  Dignis

  Lentis biedt geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen onze hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Cliënten kunnen bij ons terecht na een verwijzing van een huisarts of specialist.

  Lentis is ontstaan in 1895 en bestaat vandaag de dag uit verschillende zorggroepen en diensten. Onze vier zorggroepen zijn Lentis, Dignis, Jonx en Forint. Lentis beschikt over zorgvormen die uniek zijn in het Noorden, zoals onze 24/7 crisisdienst voor iedereen uit de provincie Groningen.

  Hier streven we naar
  Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten en patiënten. Als professionals in de zorg, werken we met ziel en zakelijkheid. We zijn betrokken, beschikbaar en betrouwbaar. ‘De mens en zijn verhaal’ is ons uitgangspunt. Hier geven we betekenis aan door ons te richten op vier doelen:

  • Het versterken van autonomie (eigen regie)
  • Het vergroten van persoonlijk functioneren
  • Het vergroten van maatschappelijk participeren
  • Het verbeteren van de kwaliteit van leven, onder andere door het verlichten van lijden.

  Zo doen we het
  Wij willen dat onze cliënten zo veel mogelijk de regie over hun eigen behandeling hebben en houden. Lentis is een grote organisatie die gelooft in kleinschalige zorg. Dit betekent dat we actief zijn in de wijken en zoveel mogelijk in de omgeving van de cliënt werken. We werken met kleine, zelfredzame teams die gebruik kunnen maken van de voordelen van een grote organisat

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.