|  | 

Nacht- en Waakzorg

Dankzij ons Team Ambulante Zorg zijn wij in staat om 24 uur per dag, 7 dagen in de week zorg te verlenen. Het kan zijn dat de cliënt juist laat op de avond of in de nacht zorg nodig heeft. Hiervoor bieden wij de cliënt Nachtzorg en Waakzorg aan.

Wat is het verschil?

Nachtzorg
Nachtzorg is een aanvulling op de thuiszorg die wij de cliënt overdag vanuit onze wijkteams kunnen bieden. Door de inzet van Nachtzorg wordt mantelzorg ontlast en kan een opname in een verzorgings- of verpleeghuis uitgesteld worden of zelfs worden voorkomen. De verzorgende of verpleegkundige komt in overleg ‘s nachts één of meerdere keren langs. Wij ondersteunen bij wisselligging om doorliggen te voorkomen, medicijnen innemen, naar het toilet gaan en de verzorging van een stoma, katheter of infuus.

Wanneer Nachtzorg?
Wij bieden Nachtzorg aan cliënten die thuis willen blijven wonen met een chronische aandoening, cliënten die wachten op een opname in een verpleeghuis, cliënten die wachten op een opname in het ziekenhuis of juist cliënten die net zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Waakzorg
Waakzorg wordt gegeven aan cliënten die ernstig ziek zijn of in de laatste fase van hun leven zitten (terminale zorg). De zorgverlener komt dan in de nachtelijke uren waken bij de cliënt. Vaak is het de wens van de cliënt om thuis te kunnen sterven. Ook voor de familie is het een zorg minder als ze weten dat hun dierbare ’s nachts niet alleen is. De waakdienst begint om 23.00 uur en eindigt om 07.00 uur. De zorgverlener biedt alle zorg die nodig is aan de cliënt en waarschuwt de familie als het echt nodig is.
 
Wanneer Waakzorg?
Wij bieden Waakzorg aan cliënten die een terminaalverklaring hebben ontvangen, wanneer naasten behoefte hebben aan ondersteuning in de nacht, wanneer er regelmatig onplanbare zorghandelingen zijn gedurende de nacht of wanneer de cliënt gedurende de nacht toezicht nodig heeft.

  Direct naar Nacht- en Waakzorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Apeldoorn, Arnhem, Beekbergen, Brummen, Ede, Eerbeek, Emst, Epe, Ermelo, Hattem, Heerde, Klarenbeek, Nijmegen, Terwolde, Twello, Vaassen, Wageningen, Wapenveld, Wezep, Zwolle
  Soorten hulp
  Begeleiding, Verzorging of verpleging
  Thuiszorg specialisatie
  Palliatieve zorg
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee
  Voorwaarden

  Voor wijkverpleging bent u geen eigen bijdrage verschuldigd en er geldt geen eigen risico voor. Wanneer u een Wlz-indicatie heeft, betaalt u wel een eigen bijdrage.

  Vérian

  Wij zijn een thuiszorgorganisatie met een warm hart voor onze cliënten. Wij leveren 24 uur x 7 dagen zorgmomenten dicht bij u in de buurt. Vérian verpleegt, verzorgt en begeleidt jaarlijks ± 40.000 mensen. Dat doen we met persoonlijke aandacht en toewijding. Dat mag u van onze professionals verwachten, als zij u thuis of op locatie helpen. Onze zorgverleners zijn onze kracht. Zij hebben één ding gemeen: Passie voor de zorg!

  Onze missie
  Vérian biedt samenhangende zorg en begeleiding aan bij mensen thuis. Onze professionals zoeken daarin vanuit hun kennis, kunde en betrokkenheid met de cliënt voortdurend naar de beste oplossing.

  Vérian wil in een dynamische omgeving met opdrachtgevers, cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en andere zorgverleners de verbindende schakel zijn rondom de cliënt. Zorg en ondersteuning zijn mede daardoor altijd en op elke plek vertrouwd dichtbij. Vérian noemt dat 'samen redzaam'.

  Meer informatie aanvragen
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.