|  | 

Icare: Palliatieve zorg

Als mensen zorg nodig hebben in de laatste levensfase, dan is deze zorg erop gericht om de patiënt en zijn naasten, een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Deze intensieve zorg thuis wordt gegeven door professionele medewerkers die daardoor ook de mantelzorger kunnen ontlasten.

Er is niet alleen aandacht voor de lichamelijke klachten waarmee patiënten te maken hebben. Er is ook aandacht voor de psychische, sociale en/of spirituele vragen die zich bij de patiënt en/of zijn naasten kunnen voordoen. Het verlichten van klachten is het hoofddoel van de zorgverlening en de kwaliteit van het leven staat centraal. Als het einde nadert mag u rekenen op de menselijke aandacht, liefde en warmte die onze medewerkers u willen bieden. Veel patiënten ervaren bijvoorbeeld hoe prettig een massage is, een voorbeeld van de zorg die wij in een aantal regio's kunnen geven.
 
Aanvraag en kosten
Wilt u meer weten, over wat Icare voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Voor verpleging heeft u vanaf 1 januari 2015 geen indicatie nodig. De kosten worden vergoed uit uw zorgverzekering en er geldt geen eigen risico voor.

  Direct naar Icare: Palliatieve zorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aa en Hunze, Assen, Barneveld, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Dronten, Ede, Elburg, Emmen, Ermelo, Groningen, Harderwijk, Haren, Hattem, Hoogeveen, Kampen, Leek, Lelystad, Meppel, Midden-Drenthe, Nijkerk, Noordenveld, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Renswoude, Scherpenzeel, Staphorst, Steenwijkerland, Tynaarlo, Wageningen, Westerveld, Zeewolde, Zwartewaterland, Zwolle
  Soorten hulp
  Begeleiding, Verzorging of verpleging
  Thuiszorg specialisatie
  Palliatieve zorg
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee
  Betaling
  Vergoeding via zorgverzekeraar
  Voorwaarden

  Zie de site.

  Stichting Icare

  Icare is een stichting en die staat voor het verlenen van zorg die bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Dankzij onze ledenvereniging, die bestaat uit 330.000 huishoudens, kunnen we allerlei diensten bieden die er anders niet zouden zijn. Icare is actief in Flevoland, Drenthe, Gelderland, Overijssel, Friesland, Groningen. Stichting Icare is onderdeel van espria.

  Icare Verpleging en Verzorging
  Ieder mens, jong en oud, wil graag alles uit het leven halen wat erin zit. Voldoening halen uit dagelijkse dingen en af en toe iets bijzonders mee maken. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar voor ouderen, mensen met een achterstandspositie of mensen met een beperking is dat niet zo gewoon. Icare doet er alles aan om de goede dingen van het leven voor iedereen bereikbaar te maken en bij te dragen aan het welbevinden van mensen. Uit liefde voor mensen. Dat is Icare.

  Uit liefde voor mensen
  Icare biedt verpleging en verzorging bij mensen thuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis. Dagelijks zijn ruim 6.000 medewerkers actief om zorg te bieden op een manier die het best aansluit bij de individuele wensen van de klant, met als doel het welzijn en de zelfredzaamheid van mensen te bevorderen en mensen de eigen regie over hun leven zoveel mogelijk te laten behouden. Het diensten aanbod van Icare is veelzijdig. Van het helpen opstaan tot complexe verpleegkundige handelingen en van thuisbegeleiding van mensen om het dagelijks leven weer op de rit te krijgen, tot zorg aan dementerende ouderen thuis of in een beschermde woonomgeving. De verschillende verzorgings- en verpleeghuizen die bij de Icare organisatie horen zijn ook heel divers. Van kleinschalig wonen in een boerderij, een vegetarisch zorgcentrum, tot de allernieuwste kleinschalige woonvorm in een stadse omgeving.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.