|  | 

Gespecialiseerde zorg

Gespecialiseerde zorgAls u opeens gespecialiseerde zorg nodig heeft, kan uw wereld even op zijn kop staan. Bijvoorbeeld als u een beroerte heeft gehad of als u hoort dat u hartfalen, kanker of bijvoorbeeld Parkinson heeft. Vaak blijft u zitten met vragen. Wat gebeurt er nu? Moet ik in het ziekenhuis blijven? Hoe ga ik om met de nieuwe situatie? De verpleegkundig specialisten van Zorgbalans helpen u tijdens een spreekuur of bij u thuis. Hierdoor kunt u (langer) in uw eigen huis blijven wonen.

Advies, verpleging, begeleiding
We gaan voor de persoonlijke aanpak. U ontvangt de verpleegkundig specialist bij u thuis en kunt uw wensen aangeven en vragen stellen. Daarna stelt de verpleegkundig specialist samen met u een behandelplan op waar u zich prettig bij voelt. U krijgt advies en begeleiding. Ook kunt u verpleegtechnische zorg krijgen, waardoor u niet (of korter) naar het ziekenhuis hoeft. De verpleegkundig specialist houdt intensief contact met uw artsen en kan waar nodig extra specialisten inschakelen.

Wij zijn gespecialiseerd in:

 • Ergotherapie
Heeft u een ziekte of beperking die uw zelfstandigheid beperkt? De ergotherapeuten van Zorgbalans komen bij u thuis. Met hun gespecialiseerde zorg maakt u lastige dagelijkse handelingen gemakkelijker. U leert zelfstandiger leven en krijgt meer mogelijkheden door bijvoorbeeld passende hulpmiddelen.
 • Parkinson
Als u of uw naaste de ziekte van Parkinson krijgt, verandert er veel. U heeft waarschijnlijk behoefte aan specifieke zorg en ondersteuning en wilt advies over aanpassingen in uw woning of leren omgaan met beperkingen bij het lopen. Ons Parkinson Expertteam, bestaande uit een ergotherapeut, logopedist, specialist ouderengeneeskunde en twee fysiotherapeuten, kan u hierbij ondersteunen als aanvulling op de zorg die u al krijgt. Zij zijn allemaal aangesloten bij ParkinsonNet, het landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met Parkinson.
 • Longaandoeningen
Astma, COPD of allergieën brengen veel beperkingen met zich mee. Het is prettig als iemand met u meedenkt en u adviseert over wat u beter wel en niet kunt doen. Zo kunt u de klachten beperken met medicijnen. Of door rokers te vermijden, veel te bewegen en het huis goed te ventileren. De gespecialiseerd verpleegkundigen van het Longteam zijn gespecialiseerd in longaandoeningen en volledig op de hoogte van alles waar u mee te maken krijgt.
 • Verpleegtechnische zorg
Wilt u na een operatie liever thuis herstellen? Of wilt u gespecialiseerde verpleegtechnische zorg aan huis, zodat u niet naar het ziekenhuis hoeft? Het team Thuiszorg Technologie Acute Zorg (TTAZ) voert veel handelingen bij u thuis uit, waarvoor u normaliter naar het ziekenhuis moet.
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Hersenletsel kan uw leven behoorlijk veranderen en ook dat van uw naasten. Hoe gaat u om met een concentratiestoornis of met gedragsverandering? BrainZ Kennemerland is er om u daarin te begeleiden en te ondersteunen. Een ervaren NAH-coach helpt u thuis de draad weer op te pakken na een ziekenhuisopname of revalidatietraject.
 • Hartfalen
Heeft u ernstig chronisch hartfalen, dan komt de gespecialiseerde verpleegkundige van het team Hartfalen bij u thuis. Deze verpleegkundige zorgt ervoor dat u zo min mogelijk last ondervindt van uw klachten. Als uw situatie verandert, dan passen we de behandeling direct aan.  U krijgt daarnaast intensieve begeleiding en ondersteuning om prettiger te leven met chronisch hartfalen.
 • Wond- en stomazorg
Chronische of complexe wonden, wonden bij doorliggen en (huid)problemen bij een stoma kunnen beperkingen of zelfs ernstige problemen veroorzaken. Een wondbehandelplan en goede verzorging zijn erg belangrijk om deze complexe wonden te voorkomen. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen van het wond- en stomateam komen bij u thuis om u bij uw behandeling te ondersteunen, advies te geven en stellen een wondbehandelplan op. De wond- en stomaverpleegkundigen werken samen met ziekenhuizen, huisartsen, (wijk)verpleegkundigen uit de buurtteams en leveranciers van verbandmiddelen.
 • Palliatieve zorg
Wilt u uw laatste levensfase in een vertrouwde omgeving doorbrengen? De verpleegkundig specialisten op het gebied van palliatieve zorg komen bij u thuis. Zij ondersteunen en begeleiden zowel u als uw familie en vrienden. Zo krijgt u de beste zorg in alle rust.
 • Kanker (oncologie)
Kanker roept veel vragen op. Wat mag u wel en niet doen wanneer u behandeld wordt? Hoe haalt u het meeste uit uw mogelijkheden? En hoe gaat u om met de emoties die uw ziekte teweegbrengt? De oncologieverpleegkundigen van Zorgbalans staan u en uw naasten bij waar het nodig is

 • Professionele zorg
 • Bij u thuis
 • Advies
Direct naar Gespecialiseerde zorg
thuiszorg Gespecialiseerde zorgthuiszorg Gespecialiseerde zorg

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Hillegom, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Velsen-Noord, Velserbroek, Vogelenzang, Zandvoort
Soorten hulp
Advies, instructie, voorlichting, Begeleiding, Verzorging of verpleging
Thuiszorg specialisatie
Palliatieve zorg, Specialistische zorg
Spoedhulp mogelijkheid
Nee

Zorgbalans

Zorgbalans helpt mensen met een zorgbehoefte zo lang mogelijk zelfstandig en op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven. Dat is onze missie. Wij zijn er voor iedereen en wij vinden het belangrijk dat u precies die zorg krijgt die bij uw zorgbehoefte en levenswensen past.

Daarom vindt u bij ons een bijzonder breed pakket aan zorg en ondersteunende diensten. Of u nu tijdelijke of langdurige verzorging, verpleging of behandeling nodig heeft: wij stemmen onze aanpak altijd af op uw wensen. U kunt thuis zorg ontvangen of in een van onze woonzorglocaties. Dit is afhankelijk van uw mogelijkheden en voorkeuren.

Dankzij onze sterke aanwezigheid in de regio Kennemerland heeft u altijd toegang tot betrouwbare lokale zorg.

Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.