24 Uurs verzorgende hulp
U wilt niet naar een verzorgingstehuis vanwege ouderdom of handicap. U wilt liever in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Dit is meestal een kostbare aangelegenheid en de PGB is ontoereikend. De Stichting De Zorghulp heeft betrouwbare en betaalbare Poolse en Slowaakse hulpen die 24 uur bij u in huis wonen. Zelfredzaamheid ......redt je niet altijd.
De verzorgende hulp heeft meetstal een achtergrond in de verzorging of verpleging. Zeker is dat zowel in Polen als in Slowakije de zorg voor de ander in de cultuur verweven zit. Er wordt daar nog zorg verleend zoals bij ons in de jaren 60 en met het hart. Ook omdat er in die landen geen echte opvang is en iedereen zorgt voor iedereen. De hulpen verdienen meer dan het in Nederland geldende minimum salaris en 3 tot 4 maal zoveel als het minimum salaris in het land van herkomst. Mede door dit laatste zijn ze goed gemotiveerd. De hulp kan zowel een man als een vrouw zijn, hoewel de laatste in de meerderheid is. De leeftijd varieert van 25 tot 60 en is afhankelijk van de wens van de cliënt.
De nadruk van de hulp ligt op de persoonlijke verzorging, maar ook de maaltijden verzorgen en boodschappen doen en indien van toepassing samen wandelen. Deze werkzaamheden bestrijken gemiddeld circa 5 tot 6 uur per dag.
De hulp spreekt Duits of Engels en soms Nederlands.
Direct naar 24 Uurs verzorgende hulp
Aanvullende informatie
Dekkingsgebied(en)
Nederland
Soorten hulp
Verzorging of verpleging
Spoedhulp mogelijkheid
Nee
Stichting De Zorghulp
Stichting De Zorghulp is een non-profit organisatie die in heel Nederland en België opereert en zorgt voor betaalbare hulpen welke in bijna alle gevallen door de PGB vergoed worden. Wij werken met EU personeel uit voornamelijk Polen en Slowakije. Binnen de EU is er vrijheid inzake arbeid, geld en goederen. Deze constructie is getoetst door de Arbeidsinspectie en Inspectie Gezondheidszorg.
Wij zijn geen thuiszorgorganisatie of alleen maar een bemiddelingsbureau. Wij plaatsen een au-pair/zorghulp pas na zorgvuldige screening en profielgesprekken. Daarna begint ons echte werk op het vlak van begeleiding en maatschappelijke ondersteuning voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt.