|  | 

QuoVadis personenalarmering

QuoVadis personenalarmeringZelfstandig kunnen wonen, ondanks handicap of gevorderde leeftijd, is een groot goed. Belangrijk is om (in geval van nood) in staat te zijn contact op te nemen met een partner, mantelzorger of bijvoorbeeld de thuiszorg. QuoVadis heeft diverse mogelijkheden op het gebied van actief en inactief alarmeren. Ook videocommunicatie behoort tot de mogelijkheden.

Meer vrijheid en privacy voor patiënten en bewoners, maar steeds minder mankracht in de zorg. Deze trend vraagt om nieuwe technologische oplossingen. 

De doelgroep voor deze hulpmiddelen bestaat onder andere uit mensen met ouderdomsverschijnselen zoals dementie en Alzheimer en anderen die hulp in willen schakelen in geval van nood, bijvoorbeeld omdat zij een verhoogd valgevaar hebben.

Producten:

 • Alarmmedaillons
 • Lissi
 • Omni Pager
 • True-Kare
 • Zorgtelefoon
  Direct naar QuoVadis personenalarmering

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Nederland
  Prijs is incl. alarmcentrale
  Nee
  Locatie alarmering
  In en om de woning, Buitenshuis en onderweg
  Alarmoproep
  Naar eigen netwerk (sociaal alarm), Naar professionele alarmcentrale, Naar zorgorganisatie
  Alarmopvang
  Eigen netwerk, Thuiszorgorganisatie
  Aanvullende functionaliteiten
  Kan gedragen worden onder de douche, Doorlopende controle op functioneren apparatuur, Gebiedsafbakening, Dwaaldetectie, Inactiviteitenalarm, Positiebepaling binnenshuis, Positiebepaling buitenshuis
  Kwaliteitslabels
  • WDTM

   Brancheorganisatie WDTM is de Nederlandse brancheorganisatie op het gebied van zorgtechnologie en -innovatie voor de Care. WDTM heeft een paar ketenkeurmerken ontwikkeld: het WDTM Ketenkeurmerk Personenalarmering en het WDTM Ketenkeurmerk Toegang tot Zorgwoningen. De audits worden uitgevoerd door Kiwa. De doelstelling van de WDTM keurmerken is de kwaliteit van de dienstverlening en de kwaliteit van de samenwerking tussen de betrokken (zorg)organisaties te borgen in het belang van cliënten en patiënten. Om het WDTM Ketenkeurmerk Personenalarmering te verkrijgen, moet de werkwijze van de organisaties aan bepaalde eisen voldoen. Hierbij kunt u denken aan de procedures bij het installeren van de apparatuur, de bemensing van de alarmcentrale en de procedures bij alarmafhandeling. Om voor vergoeding van Personenalarmering in aanmerking te komen, stellen de meeste ziektekostenverzekeraars het WDTM Ketenkeurmerk verplicht.

  QuoVadis Nederland BV

  QuoVadis Nederland BV is een onafhankelijke Nederlandse organisatie met een totaalprogramma van medisch-technische hulpmiddelen voor communicatie en omgevingsbediening.

  QuoVadis(QVN) is sinds 1993 actief en opereert landelijk. QuoVadis heeft een uitgebreid assortiment. Om duidelijk te maken wat onze mogelijkheden zijn, hebben we dit ons ABCDE genoemd:

  Het eerste onderdeel van ons ABCDE is Alarmeren.
  QuoVadis kan in veel verschillende situaties de alarmering verzorgen. Denk aan zelfstandig wonende ouderen, het gebruik in combinatie met omgevingsbediening, toepassing in zorginstellingen en bij epilepsie.

  Het tweede deel van ons ABCDE en onze specialiteit is Bedienen.
  QuoVadis is gespecialiseerd in omgevingsbedieningen. Van simpele oplossingen tot uitgebreide systemen. Met omgevingsbediening kan een volledige woning aangestuurd worden, bijvoorbeeld met één knop. Zelfs als er sprake is van geen, of verminderde handfunctie. In dat geval bieden verschillende bedienschakelaars of zelfs oogbolbesturing uitkomst.

  Het derde onderdeel van ons ABCDE is Communiceren.
  QuoVadis heeft verschillende oplossingen die ingezet kunnen worden bij communicatieproblemen en levert communicatiehulpmiddelen op basis van tekst, symbolen en combinaties daarvan.

  De D staat voor Dementie.
  QuoVadis helpt mensen met dementie om de zoveel mogelijk grip te houden op de omgeving. Ook voor het ontlasten van (mantel)zorgers kunnen wij veel. Met alarmering, monitoring, slim gebruik van domotica voorzieningen en geheugensteunen wordt het leven overzichtelijker.

  De E van Epilepsie
  Voor mensen met Epilepsie levert QuoVadis verschillende soorten melders, zodat een aanval niet onopgemerkt voorbij gaat. Melders voor in bed, maar ook overdag in en buitenshuis, voor volwassenen en kinderen, er is heel veel mogelijk.

  Kamer van Koophandel: 
  31038681
  Rechtsvorm: 
  BV
  Meer informatie aanvragen
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.