Alleszelf.nl ALLESZELF.NL
 |  | 

Personenalarmering

Voor ouderen en mensen met een (chronische) ziekte of beperking die zelfstandig willen blijven wonen is de personenalarmering van Zorggroep Oude en Nieuwe Land een uitkomst. Als er een noodsituatie is kunt u met één druk op de knop, contact maken met de alarmdienst en krijgt u zo snel mogelijk hulp.

De achterwacht voor de personenalarmering is in eerste instantie uw familie of de buren. Als u het wijkteam van Zorggroep Oude en Nieuwe Land als achterwacht wilt opgeven, kunt u dit aanvragen bij het betreffende wijkteam waar u zorg van krijgt of wilt krijgen. U heeft een intakegesprek met een wijkverpleegkundige en zij geeft u de benodigde informatie. Ook is het nodig dat er een sleutelplaats wordt afgesproken of een deurcodeklink/sleutelkastje met code wordt aangeschaft zodat de medewerker van het wijkteam altijd naar binnen kan bij nood.

Hoe werkt het?
U, of uw mantelzorger, vraagt een formulier personenalarmering aan bij een beveiligingsbedrijf als Eurocross, ATA, HMC, woonzorg Nijeveen of Carrefour Emmeloord. Zorggroep Oude en Nieuwe Land werkt samen met verschillende meldkamer/centrales. U kunt uw eigen zorgverzekeraar raadplegen over informatie en vergoedingen.

  Direct naar Personenalarmering

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Noordoostpolder, Steenwijkerland, Urk
  Prijs is incl. alarmcentrale
  Nee
  Locatie alarmering
  In en om de woning
  Alarmoproep
  Naar eigen netwerk (sociaal alarm), Naar professionele alarmcentrale, Naar zorgorganisatie
  Alarmopvang
  Eigen netwerk, Thuiszorgorganisatie

  Zorggroep Oude en Nieuwe Land

  Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt zorg- en dienstverlening aan de inwoners van de Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. Ons aanbod is breed en gevarieerd. De meeste aandacht gaat uit naar (complexe) ouderenzorg in de woonzorglocaties en bij u thuis, jeugd- en maatschappelijke ondersteuning en behandeling en revalidatie. We zetten ons elke dag optimaal in om waarde toe te voegen aan het leven van onze cliënten. Samen met de omgeving proberen we te doen wat u echt helpt om zo zelfstandig mogelijk en zo prettig mogelijk te leven. Ons doel is dat u zo lang mogelijk verantwoord thuis kunt blijven wonen, op de manier die bij u past. Als zelfstandig wonen niet meer gaat, kunt u terecht in onze woonzorgcentra zo dicht mogelijk in de buurt

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.