|  | 

Maatje, personenalarmering in Zeeland

een eenvoudig alarmtoestel. Drukt u op de rode knop, dan belt u automatisch naar de alarmcentrale van Maatje in Zeeland. Zo zorgen we op een eenvoudige wijze voor uw veiligheid. Ons doel is u zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Maatje is altijd bereikbaar. Zeven dagen per week en 24 uur per dag nemen we uw alarmberichten aan. Maar alleen wanneer u op de alarmknop drukt komt er een spreek- en luisterverbinding tot stand. Wij zijn er namelijk alleen wanneer u ons nodig heeft.

Maatje in Zeeland heeft 2 verschillende alarmtoestellen:

 • Een alarmtoestel 'voor binnen', wat gebonden is aan een vaste locatie. U staat hiermee in contact via een hals- of polszender, zolang u in de buurt blijft.
 • Een mobiel alarmtoestel 'voor buiten'. Dit alarmtoestel heeft een groot bereik omdat het gebruik maakt van een gps-verbinding.
  Direct naar Maatje, personenalarmering in Zeeland

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Zeeland
  Prijs is incl. alarmcentrale
  Nee
  Locatie alarmering
  In en om de woning, Buitenshuis en onderweg
  Voorwaarden

  zie de site.

  Kwaliteitslabels
  • WDTM

   Brancheorganisatie WDTM is de Nederlandse brancheorganisatie op het gebied van zorgtechnologie en -innovatie voor de Care. WDTM heeft een paar ketenkeurmerken ontwikkeld: het WDTM Ketenkeurmerk Personenalarmering en het WDTM Ketenkeurmerk Toegang tot Zorgwoningen. De audits worden uitgevoerd door Kiwa. De doelstelling van de WDTM keurmerken is de kwaliteit van de dienstverlening en de kwaliteit van de samenwerking tussen de betrokken (zorg)organisaties te borgen in het belang van cliënten en patiënten. Om het WDTM Ketenkeurmerk Personenalarmering te verkrijgen, moet de werkwijze van de organisaties aan bepaalde eisen voldoen. Hierbij kunt u denken aan de procedures bij het installeren van de apparatuur, de bemensing van de alarmcentrale en de procedures bij alarmafhandeling. Om voor vergoeding van Personenalarmering in aanmerking te komen, stellen de meeste ziektekostenverzekeraars het WDTM Ketenkeurmerk verplicht.

  Stichting ‘Maatje in Zeeland’

  Maatje is een Zeeuwse organisatie in hart en nieren. De organisatie wordt gerund door Zeeuwen en voor Zeeuwen. Ruim 30 jaar geleden opgericht vanuit een behoefte aan veiligheid voor mensen met een gezondheidsrisico.

  In 1984 heette Maatje Stichting Personenalarmering Zeeland (SPAZ). De stichting is ontstaan uit een behoefte aan veiligheid en zelfstandigheid voor ouderen en opgericht door verschillende notabelen in Domburg. SPAZ werd tot 10 jaar geleden volledig gerund door vrijwilligers.

  Anno 2018 is de naam van de stichting ‘Maatje in Zeeland’. De naam is veranderd omdat deze beter past bij onze identiteit. We zijn op en top Zeeuws, net als onze nieuwe naam. We willen er graag zijn voor onze abonnees, maar alleen wanneer dat gewenst is. Als een echt maatje waken we over hen. Bij ons is het veilig.

  Aan de andere kant doen we het niet alleen. Wij doen graag dingen samen. In samenspraak met u, met de hulp van onze professionele medewerkers en hulpvaardige vrijwilligers, en vaak ook door letterlijk de verbinding aan te gaan met andere organisaties. Maar altijd in overleg en zoekend naar de beste manier om samen te voldoen aan de ontstane behoeftes.

  Maatje is volledig onafhankelijk. Met ruim 6000 aansluitingen is Maatje de grootste aanbieder van personenalarmering in Zeeland.  Om voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te zijn streeft Maatje er naar om de kosten zo laag mogelijk te houden. De installatie van de apparatuur wordt daarom gedaan door vrijwilligers. Maar het draait niet alleen om de kosten. Onze vrijwilligers zijn mensen die graag even de tijd voor u nemen. U bent geen nummer, maar een gewaardeerd persoon. De 24-uurs centrale wordt bemand door betaalde professionals. Deze dienen namelijk speciaal opgeleid te zijn om u zo snel mogelijk goed te helpen. Uw veiligheid staat voor ons voorop.

  “Maatje biedt een slimme en eenvoudige oplossing, voor een veel voorkomend probleem.”

  Meer informatie aanvragen
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.