|  | 

Hulp na alarmering samen met FocusCura

Als u thuis woont is het prettig om te weten dat in geval van nood hulp eenvoudig opgeroepen kan worden. Met Trimenzo personenalarmering kunt u met een druk op de knop hulp oproepen.

Wat is personenalarmering?
U woont zelfstandig thuis, maar u bent op zoek naar meer veiligheid. Personenalarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel in uw thuissituatie te wonen. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig en snel uw mantelzorger of professionele zorg van Trimenzo oproepen.

Hoe werk het?
Voor personenalarmering werkt Trimenzo samen met FocusCura. Bij FocusCura kunt u zich aanmelden voor personenalarmering. FocusCura plaatst bij u thuis een alarmeringsapparaat. U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u in uw thuissituatie op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

Wie komt mij helpen als ik een alarmoproep heb gedaan?
Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van de afspraken die u met FocusCura en Trimenzo maakt. U kunt zelf aangeven wie er gebeld wordt als eerste contactpersoon. Dat kan een familielid of buurman/vrouw zijn of een goede bekende. Belangrijk is dat die persoon de bereidheid en de mogelijkheid heeft om naar u toe te gaan en toegang heeft tot uw huis wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft.

Ontvangt u al thuiszorg van Trimenzo?
Dan kunt u ook voor kiezen om professionele opvolging van Trimenzo te ontvangen. De centrale neemt in dat geval contact op met een zorgmedewerker van Trimenzo die bij u langs komt voor de nodige hulp. Deze zorg wordt dan gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Heeft u geen zorgindicatie bij Trimenzo? Dan is het helaas niet mogelijk om de zorgopvolging via Trimenzo te regelen. U kunt dan alleen gebruik maken van de opvolging door uw eerst contactpersoon of er voor kiezen om personenalarmering af te nemen bij een andere zorgorganisatie. 

Toegang tot de woning na alarmering
FocusCura biedt u de mogelijkheid om een gecertificeerde sleutelkluis te huren. Voor een vast, laag bedrag per maand kunt u erop vertrouwen dat uw thuiszorg altijd veilig toegang heeft tot uw woning.

Aanmelden voor personenalarmering
U kunt zich aanmelden voor personenalarmering door op de Trimenzo-sitepagina 'Personenalarmering'op de link te klikken. U wordt dan rechtstreeks doorgeleid naar een aanmeldformulier van FocusCura. Hier vindt u ook de actuele tarieven voor personenalarmering en de huur van een sleutelkluis. 

Meer informatie
Meer weten over personenalarmering? Wij helpen u graag. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur contact opnemen met het secretariaat van Trimenzo.

  Direct naar Hulp na alarmering samen met FocusCura

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Twello
  Prijs is incl. alarmcentrale
  Nee
  Locatie alarmering
  In en om de woning
  Alarmoproep
  Naar zorgorganisatie
  Alarmopvang
  Thuiszorgorganisatie
  Voorwaarden

  De Algemene voorwaarden voor professionele alarmopvolging door Trimenzo vindt u onderaan de pagina Personenalarmering op de site van Trimenzo.

  Trimenzo

  Trimenzo is een moderne organisatie die de eigen kracht en zelfstandigheid van mensen ondersteunt door middel van het bieden van welzijn-, woon-, en zorgdiensten onder regie van deze mensen en/of hun naaste omgeving.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.