|  | 

OldStars 'Walking football'

OldStars Wilt u op een verantwoorde manier aan uw conditie werken en mensen ontmoeten met dezelfde passie voor voetbal als u? Met OldStars traint u op uw eigen niveau bij uw favoriete (eredivisie)club!

Wat is OldStars?
Het Nationaal Ouderenfonds werkt samen met Eredivisie en KNVB om zoveel mogelijk OldStars walking football clubs op te zetten door heel Nederland. Het idee van OldStars walking football is ontwikkeld door de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij met als doel de doelgroep 60-plus zowel fysiek als sociaal meer in beweging te brengen. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. De sociale component van voetbal speelt met name bij deze doelgroep een belangrijke rol. Voetbal wordt zo als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Deelnemers van OldStars voetballen volgens het ‘walking football’ principe, waarbij er niet mag worden gerend, dit om blessures te helpen voorkomen. Er zijn nog enkele andere regels: er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper.

OldStars walking football begint iedere week met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘walking football’, kracht- en lenigheidsoefeningen. We bieden professionele begeleiding specifiek gericht op senioren. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staan voorop.

Meld u aan bij één van de clubs via de website van OldStars.

  • Voetbal als middel
  • Verantwoord bewegen
  • Doe mee!
Direct naar OldStars 'Walking football'
ontmoeting OldStars Walking footballontmoeting OldStars Walking footballontmoeting OldStars Walking football

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Nederland
Ontmoetingsvarianten
Activiteit buitenshuis
Ontmoetingsfrequentie
Structureel

Stichting Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is een landelijk goed doel. Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zetten we ons in voor hetzelfde doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst.

Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom beloven we iedereen die met ons meedoet dat ouderen blijven genieten. We verbinden mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken.

Onze aanpak
Het Nationaal Ouderenfonds zet hierbij haar deskundigheid, ervaring, financiële kracht en netwerk in. We signaleren problemen, wensen en behoeften van ouderen. We analyseren de samenhang in deze wensen en behoeften en ontwikkelen hiervoor passende projecten en diensten, indien nodig op maat. De vraag van de oudere staat centraal in al ons werk. We luisteren naar wat ouderen willen, proberen dit te realiseren en betrekken ouderen op deze manier weer bij de maatschappij

Kamer van Koophandel: 
41150459
Rechtsvorm: 
Stichting
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.