Alleszelf.nl ALLESZELF.NL
 |  | 

Dagbesteding ‘T Uitje Veendam

Op maandagmiddag en vrijdag in het buurthuis Scheepskwartier in Veendam. De dagbesteding is er voor volwassenen met problemen op psychiatrisch gebied die zelfstandig wonen. Bij de dagbesteding kunnen cliënten op vrijwillige basis oefenen met sociale vaardigheden. Het doel van de dagbesteding is het vergroten van de zelfredzaamheid, het oefenen met sociale vaardigheden en het tegengaan van sociaal isolement. Daarbij kan de dagbesteding een verlichting bieden aan de mantelzorgers.

De dagbesteding biedt een gevarieerd programma. Eens per twee maand wordt er samen met de cliënten een planning gemaakt. Er wordt besproken welke activiteiten de cliënten graag zouden willen doen en wat er op het menu komt te staan. Doordat de cliënten worden betrokken bij het maken van de planning, sluit de dagbesteding aan bij de behoefte en wensen van de cliënt. De activiteiten stimuleren de creativiteit en samenwerking in de groep.

De dag begint om 9.30 met een kopje koffie en een praatje. Vervolgens beginnen de voorbereidingen voor het eten, dit wordt samen met de cliënten bereidt. Rond 13.00 uur is het eten klaar en wordt er gezamenlijk gegeten. In de middag is er tijd voor een activiteit. Bij de activiteit kunt u denken aan sjoelen, kaarten, een quiz maken, bingo enzovoort. Naast activiteiten binnen het buurthuis vinden er ook geregeld uitjes plaats. Een picknick in het park, een dagje naar het museum enz.

  Direct naar Dagbesteding ‘T Uitje Veendam

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aa en Hunze, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Tynaarlo, Veendam
  Ontmoetingsvarianten
  Activiteit buitenshuis, Ontmoeting tijdens inloop-, koffie- en/of soosactiviteiten
  Ontmoetingsfrequentie
  Structureel

  CuraXL

  CURA XL is een specialist in het begeleiden van jongeren, (jong)volwassenen en ouderen met een complexe meervoudige problematiek. De problematiek bestaat vaak uit een combinatie van een verstandelijke handicap, ernstige gedragsproblemen, psychopathologische stoornissen, zorg- en hulpmijdend gedrag en een ontoereikend sociaal netwerk.

  Kamer van Koophandel: 
  frank@alleszelf.nl
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.