Alleszelf.nl ALLESZELF.NL
 |  | 

Bij Bosshardt Bergen op Zoom : Een huiskamer voor de buurt

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.

De ontmoetingsplek is meerdere dagen per week geopend. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor allerlei verschillende groepen. Het belangrijkste is dat de bezoekers van het steunpunt zelf aan zet zijn. Activiteiten zoals samen eten, knutselen, spellen doen worden door de bewoners zelf georganiseerd en hebben een belangrijke verbindende functie. Doordat bewoners kunnen meewerken in Bij Bosshardt ontwikkelen zij zich op verschillende gebieden zoals samenwerking, organiseren en uitvoeren en verantwoordelijkheid nemen. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.
 
Bij Bosshardt voorkomt eenzaamheid en geeft mensen het gevoel erbij te horen. Buurtbewoners weten Bij Bosshardt te vinden en komen op deze manier uit een sociaal isolement. Het geeft contacten aan buurtbewoners die elkaar anders niet zouden ontmoeten. In de buurt weet men wat de ander bezighoudt en de bewoners krijgen een grotere betrokkenheid op elkaar. Problemen worden vroegtijdig gesignaleerd en wanneer nodig worden mensen doorverwezen naar professionele hulpverlening.

Openingstijden
Almere
di & do: 09.00 - 19.00 uur
woensdag: 12.30 - 16.00 uur
vrijdag: 10.00 - 16.00 uur

Emmeloord
dinsdag t/m vrijdag: 09.00 - 16.00uur
2e en 4e zaterdag van de maand: 10.00-12.00uur

Urk
maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.30uur
donderdagavond: 20.00 - 22.00uur
zaterdag: 10.30 - 12.30uur

  Direct naar Bij Bosshardt Bergen op Zoom : Een huiskamer voor de buurt

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Bergen op Zoom
  Ontmoetingsvarianten
  Ontmoeting tijdens inloop-, koffie- en/of soosactiviteiten
  Ontmoetingsfrequentie
  Structureel

  Leger des Heils Zuidwest Nederland

  € 0,00
  per keer
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.