|  | 

Repair Café Veendam

Repair Café VeendamGratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om repareren. Bij de Winkel - Stichting Eerste Hulp waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig. Elke eerste dinsdag van de maand, van 09.00 – 17.00 uur.

  • Weggooien?
  • Mooi niet!
  • In de buurt
Direct naar Repair Café Veendam
Klussen huis & tuin Repair Café Veendam

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Veendam
Spoedhulp mogelijkheid
Nee
Kleine klussen
Ja
Grote klussen
Nee
Kleine klussen omschrijving
Alle mogelijke reparaties: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.
Voorwaarden

Zie de site.

Stichting Repair Café International

Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij zet zich sinds 2007 op allerlei manieren in voor duurzaamheid op lokaal niveau. Het allereerste Repair Café organiseerde Martine op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Het was een groot succes.Dat was voor Martine aanleiding om Stichting Repair Café op te richten. Deze stichting, intussen bekend als Repair Café International,  biedt sinds 2011 professionele ondersteuning aan vrijwilligers in binnen- en buitenland die zelf een Repair Café willen beginnen. Meer weten? Lees Martines boek! Of nodig haar uit voor een lezing bij jouw bedrijf of organisatie.

Wereldwijde beweging
De Repair Cafés vormen intussen een wereldwijde beweging die zich inzet voor het behoud van reparatiekennis in de samenleving en voor beter repareerbare producten. Behalve in Nederland zijn er ook Repair Cafés in België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in tientallen andere landen verspreid over de hele wereld. Het Repair Café is zelfs doorgedrongen tot India en Japan!

Repair Café International heeft twee partnerorganisaties in België: Netwerk Bewust Verbruiken steunt de verspreiding van het Repair Café in Vlaanderen, Repair Together doet dat in Wallonië. In Brussel werken beide partners samen.

Geen concurrentie met professionele reparateurs
Repair Café International krijgt wel eens de vraag of gratis toegankelijke repareerbijeenkomsten geen concurrentie zijn voor professionele reparateurs. Het antwoord is: in tegendeel. Met het Repair Café willen organisatoren in het hele land de mogelijkheid van repareren juist onder de aandacht brengen. Regelmatig worden bezoekers doorverwezen naar de (weinige) professionals die er (nog) zijn.

Verder zijn de mensen die Repair Cafés bezoeken, meestal geen klant van professionele reparateurs. Ze vertellen dat ze kapotte spullen meestal meteen weggooien, omdat ze geen professionele reparateur kunnen vinden of omdat ze reparatie bij een professional te duur vinden. In het Repair Café leren deze mensen dat er alternatieven zijn voor weggooien en dat repareren vaak een heel goede optie is.

Kamer van Koophandel: 
34383930
Rechtsvorm: 
Stichting
€ 0,00
per uur
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.