|  | 

Klussendienst Stichting Present

Klussendienst Stichting PresentPresent maakt het mogelijk dat steeds meer mensen omzien naar elkaar. Samen opkomen voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Hulpvraag melden
Als professional kun je een hulpvraag melden als je denkt dat de inzet van een groep vrijwilligers een meerwaarde heeft voor het hulpverlenings- of zorgtraject van je cliënt(en). Criteria zijn:

  • Je cliënt heeft onvoldoende financiële middelen, netwerk en/of gezondheid om het werk zelf uit te voeren.
  • Je cliënt is bereid om op de dag van het project (naar kunnen) aanwezig te zijn en mee te doen.
  • Ontmoeting (tussen cliënt en vrijwilliger) is wezenlijk onderdeel van het project.
Stichting Present is geen 'klussendienst' die gratis klussen uitvoert, maar een organisatie met vrijwilligers die, na zorgvuldige voorbereiding en alleen op indicatie van professionele hulpverleners, mensen kan helpen.
  • Slaat een brug
  • Vrijwilligerswerk
  • Samen
Direct naar Klussendienst Stichting Present
Klussen huis & tuin Klussendienst Stichting Present

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Nederland
Spoedhulp mogelijkheid
Nee

Stichting Present Nederland

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

In 2003 is in Zwolle de eerste Present opgericht. Hier sloeg het concept zo aan dat besloten is om Present op landelijke schaal uit te breiden. Daarvoor werd Stichting Present Nederland (SPN) opgericht. Uitgangspunt is dat Present zich zou ontwikkelen tot een netwerk van zelfstandige lokale stichtingen die de formule van Present adopteren met SPN als kleine, ondersteunende organisatie en bewaker van de formule. Binnen 15 jaar is Stichting Present uitgegroeid naar een landelijk netwerk van inmiddels 75 Present-­ stichtingen.

Kamer van Koophandel: 
5080144
Rechtsvorm: 
Stichting
€ 0,00
per uur
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.