|  | 

Assistep, de veilige trapassistent

De Assistep is een hulpmiddel voor de trap wat u begeleidt tijdens het traplopen. Het geeft extra ondersteuning bij het naar boven lopen en beschermt u tegen vallen als u naar beneden loopt. Het is geheel mechanisch en u bepaalt zelf in welk tempo u wilt traplopen. Op deze manier is het mogelijk om met een beetje ondersteuning zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven. De Assistep neemt nauwelijks ruimte in, zodat medegebruikers van de trap er geen hinder van ondervinden.

We hebben de Assistep zo ontworpen dat het u veilige ondersteuning biedt bij het op- en aflopen van de trap en u zo volledige bewegingsvrijheid geeft in uw eigen huis. De Assistep is ontworpen op de NTNU, een technische top universiteit in Noorwegen, samen met ingenieurs, zorgprofessionals en gebruikers.

De trap is één van de gevaarlijkste plekken in huis
 
Jaarlijks vallen enkele duizenden mensen van de trap en houden hier vaak verwondingen en/of breuken aan over, waarvan sommigen zeer ernstig. Van deze mensen zijn er tientallen die de val niet overleven en overlijden aan de gevolgen van de val. Aan de hand van onderzoeken zijn we gaan kijken naar een innovatieve en veilige oplossing om deze -soms ernstige- valpartijen te reduceren. Volgens een onderzoek van het CBS in 2015 bezochten alleen al ruim 8000 65-plussers de spoedeisende hulp na een val van de trap en kwamen helaas 268 mensen om het leven. Een trap is voor veel mensen lastig en één van de gevaarlijkste plekken in huis met betrekking tot vallen. De Assistep is een hulpmiddel om mensen met balans problemen, door ouderdom of ziekte, te ondersteunen zodat zij veilig maar zelfstandig de trap op en af kunnen blijven lopen.

  • trap ondersteuning
  • trap veiligheid
Direct naar Assistep, de veilige trapassistent
Klussen huis & tuin Assistep, de veilige trapassistentKlussen huis & tuin Assistep, de veilige trapassistentKlussen huis & tuin Assistep, de veilige trapassistentKlussen huis & tuin Assistep, de veilige trapassistent

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Nederland
Type klus
Woningaanpassing, Trapliften, Hulpmiddelen
Spoedhulp mogelijkheid
Nee

M'BILITY

Wij geloven in een wereld waar ieder mens met een lichamelijke beperking, aangeboren of niet, ongeacht afkomst, religie, leeftijd en financiële situatie recht heeft om zolang mogelijk onafhankelijk te blijven en te kunnen deelnemen aan alle dagelijkse activiteiten zonder enige beperking van mobiliteit of toegankelijkheid. Ieder mens met een lichamelijke beperking heeft het recht om te beschikken over de juiste hulpmiddelen om dit te bereiken.

Kamer van Koophandel: 
67917372
Meer informatie aanvragen
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.