|  | 

Wooncoach

Is uw woning geschikt om oud in te worden? Bent u niet meer tevreden over uw woning en denkt u er wel eens over om te verhuizen naar een meer geschikte woning? Of wilt u gewoon meer weten over
langer zelfstandig thuis wonen? Meld u dan aan voor een gratis huisbezoek van een wooncoach.

Een wooncoach is een vrijwilliger die werkt onder begeleiding van een !WOON medewerker. Samen met u kijkt de wooncoach graag naar uw wensen en de mogelijkheden.

Heeft u interesse in een bezoek van een wooncoach of wilt u meer informatie? Vraag dan een bezoek van een wooncoach aan bij !WOON

Een wooncoach kan u adviseren over bijvoorbeeld:

 • Prettig en veilig wonen: advies op maat over hoe u uw woning met aanpassingen veiliger kunt maken
 • WoningNet: advies op maat over uw profiel op WoningNet, en hoe u kunt zoeken naar en reageren op geschikte woningen.
 • Informeren over bijvoorbeeld De ‘Van Hoog naar Laag’ regeling: u kunt onder voorwaardens van een hooggelegen woning naar een benedenwoning, een woning op de eerste etage of een woning met lift verhuizen. Alle woningcorporaties in Amsterdam doen mee aan deze regeling
 • De 'Van Groot naar Beter'-regeling: deze regeling is bedoeld voor mensen die groot wonen en liever verhuizen naar een kleinere, passende woning.
 • Doorverwijzen naar bijvoorbeeld Wmo Helpdesk: wanneer u aanpassingen in uw woning nodig heeft, kan de wooncoach samen met u contact opnemen met de helpdesk van de Wmo. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.
 • Sociaal Loket: u kunt bij het Sociaal Loket in uw stadsdeel terecht met vragen en voor advies op het gebied van zorg en welzijn.
  Direct naar Wooncoach

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Amsterdam
  Kenmerken
  Geven van algemene informatie en advies, Algemeen verkennen van behoefte aan zorg en ondersteuning, Uitdiepen van individuele hulpvraag, Geven van persoonlijk advies, Verwijzen naar voorzieningen, hulp en ondersteuning, Vast aanspreekpunt
  Specialisaties
  Woningaanpassing, Wet- en regelgeving
  Kanalen
  Huisbezoek
  Wie levert de informatie of het advies?
  Een professional

  !WOON

  !WOON adviseert en helpt bewoners met oplossen van problemen en nemen van initiatieven in en rond de woning. We zijn in 2017 ontstaan door samengaan van het Amsterdams Steunpunt Wonen en de Wijksteunpunten Wonen.

  We werken voor huurders en eigenaar bewoners en zijn actief in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Zaanstad en regio. We worden gefinancierd door gemeentes, fondsen en woningcorporaties. De bewoner staat centraal en heeft een belangrijke inbreng in onze projecten. We zijn altijd op zoek naar partners en mogelijkheden om samen te zorgen voor snelle oplossingen en benutten van kansen voor bewoners.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.