|  | 

Zorg aan huis: Huishoudelijke verzorging

Het Gasthuis geeft ook zorg- en dienstverlening in de thuissituatie (in de aanleunwoningen en in Millingen aan de Rijn en omgeving). Wij bieden naast huishoudelijke verzorging ook ondersteuning bij de persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding.

Als u de huishouding zelfstandig niet goed meer kunt doen, kunt u huishoudelijke hulp vragen. Het Gasthuis kan u dan helpen bij stofzuigen, bedden opmaken, maaltijden bereiden, schoonmaken e.d. De huishoudelijke verzorging sluit aan bij wat u zelf kunt doen, samen met familie, vrienden en buren.

  Direct naar Zorg aan huis: Huishoudelijke verzorging

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Millingen aan de Rijn
  Soorten hulp
  Bedden verschonen, Maaltijd koken, Stoffen en stofzuigen, Wassen en strijken, Ramen wassen, Badkamer / toilet / keuken schoonmaken
  Vaste medewerker
  Nee
  Voorwaarden

  Ouderen die thuis wonen en een indicatie hebben voor huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging of verpleging, kunnen hier gebruik van maken.

  Gasthuis St. Jan De Deo

  Gasthuis Sint Jan de Deo bestaat sinds 1904 en ligt midden in het centrum van Millingen aan de Rijn. Winkels, kerk, bank en andere faciliteiten bevinden zich op loopafstand van het Gasthuis. De kleinschaligheid van het Gasthuis is mede bepalend voor de gemoedelijke sfeer; je kunt elkaar gemakkelijk leren kennen. Het Gasthuis is een bekende plaats voor locale festiviteiten (zoals carnaval en de dag van Historisch Vervoer).

  Het Gasthuis biedt zorg- en dienstverlening aan intramurale cliënten die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Er zijn drie plaatsen voor tijdelijke opnamen. Verder is er kleinschalig wonen met plaatsen voor 24 cliënten met dementie, ook bekend onder de naam 'Klein Millingen'. Er wordt huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding geboden aan thuiswonende ouderen (zoals in de aanleunwoningen). Tenslotte is er ook een dagopvang en dagbesteding voor cliënten die thuis wonen. Voor inwoners van Millingen is het mogelijk om gezamenlijk de maaltijd te gebruiken in het Gasthuis.

  Op het terrein staan 34 aanleunwoningen, die in bezit zijn van de woningcorporatie Waardwonen in Millingen aan de Rijn.  Het Gasthuis heeft ongeveer 70 medewerkers in dienst en daarnaast leveren circa 60 vrijwilligers een onmisbare bijdrage aan de zorg- en dienstverlening.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.