|  | 

Steun bij Rouw

Steun bij rouw: ondersteuning van volwassenen die te maken hebben met een verlies. De Steun bij rouw-vrijwilliger biedt individuele ondersteuning. Het is ook mogelijk deel te nemen aan een lotgenotengroep.

Het verlies van een partner, familielied of goede vriend is een ingrijpende gebeurtenis. Een vrijwilliger van Steun bij rouw biedt vanuit (h)erkenning een luisterend oor.
Rouwen om een overleden dierbare leidt vaak tot gevoelens van eenzaamheid, boosheid, angst en/of wanhoop. Het lijkt of niets er meer toe doet. Het leven gaat door maar is voor jou nooit meer hetzelfde.

Iedereen rouwt op z’n eigen manier en in z'n eigen tempo. Een vrijwilliger van Steun bij rouw weet uit eigen ervaring wat rouwen betekent. Hij of zij biedt een luisterend oor, (h)erkenning en troost.

Lotgenotengroep
Vier keer per jaar organiseren we een lotgenotengroep. In zes bijeenkomsten staan we stil bij thema’s als omgaan met verlies en emoties, de lege plek in je leven en hoe nu verder. Ondanks de verschillende verlieservaringen is er altijd sprake van (h)erkenning van gevoelens en verbondenheid. 

  Direct naar Steun bij Rouw

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Almere, Zeewolde
  Soort begeleiding
  Begeleiding
  Frequentie begeleiding
  Incidenteel
  Activiteiten
  Vriendschappelijk huisbezoek, Ondersteuning mantelzorgers
  Specialisatie
  Geen specialisatie

  Humanitas Almere

  Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. In Almere ondersteunen we stadsgenoten via ruim twintig activiteiten. Je kunt een beroep op ons doen voor o.a. het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies, opvoedingsvraagstukken en het aanpakken van financiële problemen.

  Humanitas Almere is een professionele vrijwilligersorganisatie. Belangrijke waarden in ons werk zijn: regie over je eigen leven, samenleven op basis van gelijkwaardigheid, inspelen op wat er leeft in de maatschappij en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor een ander. We zijn er voor alle Almeerders, ongeacht hun levensovertuiging, leeftijd en cultuur.

  Binnen onze Almeerse afdeling zijn ruim 800 vrijwilligers actief. Dankzij hen kunnen we vele activiteiten aanbieden voor kinderen, jongeren en volwassenen.

  Statutaire naam: 
  Stichting Humanitas Almere
  Kamer van Koophandel: 
  32129195
  Rechtsvorm: 
  Stichting
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.